Asfaltirano veliko gradsko parkiralište kraj Mandrača

Javno parkiralište pored gradske lučice Mandrač, nedaleko nekadašnjeg vinskog podruma, do sada poznato i kao „bijeli parking”, pred sam Uskrs osvanulo je u potpuno novom ruhu. Ova velika parkirna površina u potpunosti je asfaltirana te su na njoj označena parkirališna mjesta, čime je ova značajna investicija u uređenje parkirališta privedena kraju.

Ukupno je asfaltirano oko 3.200 četvornih metara, a parkiralište sada može primiti oko 140 automobila, od čega je pet parkirališnih mjesta rezervirano za vozila osoba s invaliditetom te dva mjesta za trudnice odnosno majke s malom djecom. Radovi na asfaltiranju dovršeni su u tjednu prije Uskrsa, kako bi novouređeni parking dočekao očekivano veći broj gostiju Novigrada u tom blagdanskom vikendu.

Radove na asfaltiranju izvelo je poduzeće Gortan projekt, pripremni radovi za asfaltiranje i radovi na oborinskoj odvodnji povjereni su obrtu za građevinsku mehanizaciju Robi, dok su bojanje i označavanje parkirnih mjesta obavili djelatnici poduzeća Neapolis. Ukupan iznos ovih radova, oko 630.000 kuna (s PDV-om), podmirilo je gradsko komunalno poduzeće Neapolis, koje upravlja gradskim parkiralištima odnosno sustavom naplate parkiranja na području Novigrada.

Dodajmo kako će u skoro vrijeme ovo parkiralište biti opremljeno i brzom punionicom za vozila na električni pogon.

Da podsjetimo, asfaltiranju parkirališta, kao završnoj fazi ove investicije, prethodili su i neki drugi zahvati. Prije privremenog zastoja zbog Covid pandemije izveden je kolektor fekalne kanalizacije, u režiji komunalnog poduzeća 6. maj odvodnja d.o.o. Umag, te oborinska odvodnja, a postavljen je i separator masti i ulja, obzirom da je riječ o većoj parkirnoj površini, u neposrednoj blizini mora.

Potom su tijekom svibnja i lipnja 2020. godine asfaltirane pješačke površine odnosno nogostup duž cijelog parkirališta, postavljena je i javna rasvjeta te je hortikulturno uređen prostor parkinga sadnjom 17 novih stabala hrasta crnike i ukupno 100-tinjak metara žive ograde, s automatskim navodnjavanjem. U taj dio investicije uloženo je oko 600.000 kuna (s PDV-om).

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content