Dječji tjedan u Novigradu bogat raznim aktivnostima za djecu

Od 2. do 8. listopada, u gradu Novigradu – Cittanova obilježit će se Dječji tjedan,  tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Cilj aktivnosti u Dječjem tjednu je promicanje dječjih prava na različitim razinama, te usmjeravanje pozornosti javnosti prema pravima i potrebama djece.

Naši mali sugrađani u Dječjem tjednu moći će sudjelovati u prigodno odabranoj priredbi u CMIK-u, te više sportskih i edukativnih aktivnosti pripremljenih posebno za njih.

U ponedjeljak 2.10. s početkom u 18 sati u CMIK-u, Centru za manifestacije i kulturu Novigrad-Cittanova, će se održati besplatna kazališna predstava za djecu „Pčelica Maja“. Pčelica Maja baš kao svaka radoznala djevojčica čistog srca zakorači hrabro u svijet, da bi svakim novim danom otkrivala koliko je raznolik. Ona svakoga želi naučiti da u životu svemu treba pristupati bez predrasuda i da ne treba nikoga unaprijed osuđivati. Kroz predstavu o Pčelici Maji, Teatar Naranča pokazat će važne i vrijedne poruke o poštivanju svih živih bića.

Nakon predstave u ponedjeljak, ostanite u CMIKU-u i pridružite se likovnoj radionici za djecu u organizaciji Društva Naša djeca Novigrad. Članovi Udruge planiraju ukrasiti prostor CMIK-a i Parka mladih veselim dječjim radovima.

Dječji vrtić Tičići i Dječji vrtić Suncokret-Girasole, provest će brojne sportske, edukativne, likovne i zabavne aktivnosti u Dječjem tjednu. U dvorištu vrtića održat će se igre spretnosti i snalaženja na biciklima i triciklima, Teta jesen ispričat će im priču i posjetit će znanstveno-edukativni centar (ZEC) Kontija. Vrtići će se družiti i s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Novigrad i na parkiralištu pored Sportske dvorane isprobati poligon spretnosti. U Dječjem tjednu održat će se i tradicionalni susret mališana oba dječja vrtića s Gradonačenikom Anteom Milosom.

Povodom Dječjeg tjedna, u Gradskoj knjižnici Novigrad – Cittanova, za novigradske prvašiće je pripremljena radionica – čitaonica pod nazivom „Tamara i njezin san“. Radionicu će voditi Kate Bošković, autorica poznate slikovnice „Kad nestanu slastičari“.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content