Europsko prventstvo u mažoret sportu

Srijeda, 22.06. 2022.
9:00 h
Sportska dvorana
Organizator: IFMS, HUMT

Od 22. do 25. lipnja u Novigradu će se prvi put okupiti najbolje europske sportašice u mažoret sportu iz desetak europskih zemalja. Tijekom četiri dana oko 2000 natjecatelja izvest će više od 600 koreografija, a svakoga dana očekuje se i do 140 izvedbi.

Mažoretkinje se natječu u četiri dobna razreda u kategorijama solo, duo/trio, mini i velike formacije te defile, a u svojim izvedbama koriste rekvizite kao što su štap, pom pom, betonflag, zastave, čak dva ili tri različita rekvizita te scensku kulisu u plesu.

O njihovoj vještini, preciznosti i izuzetnosti sudit će licencirani suci IFMS-a (International Federation Majorettes Sport) iz svih nacionalnih saveza koji sudjeluju: Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Bugarska i dr. Iz Hrvatske na natjecanju sudjeluju PK Barbara, Zagreb, PU Ritmokracija Brodvec, Mažoretkinje Dubrovčan i Veliko Trgovišće.

U atraktivnim izvedbama moći će uživati i posjetitelji i Novigrađani u četvrtak 23. lipnja kad će se od 20 sati održati defile međunarodnih mažoret timova na ulicama starog grada. Predstavljanje velikog broja vještih sportašica u atraktivnim odorama zabilježit će milenijskom fotografijom Šime Strikoman, a večernji program nastavit će se uz gala mažoret koncert na Velikom trgu.

Organizatori ovog natjecanja su IFMS – International Federation Majorettes Sport i HUMT – Hrvatsko udruženje mažoret timova, uz podršku Grada i Turističke zajednica Novigrada-Cittanova.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content