Giovanni Cernogoraz osvojio olimpijsko zlato! Doček u utorak u 20 sati na Velikom trgu!

Današnji datum, 6. kolovoza 2012. godine zlatnim slovima ostat će upisan u povijesti hrvatskog sporta, ali svakako i u povijesti Novigrada, koji od danas ima olimpijskog pobjednika, Giovannija Cernogorza! Napeto i dramatično bilo je finale streljačke discipline gađanja letećih meta (trap), u kojem se šest najbolje plasiranih u kvalifikacijama borilo za jedno od tri olimpijska odličja. Giovanni je pritom napravio pravi podvig – u finale je ušao kao posljednji, šesti, no odličnim nastupom u finalnom nadmetanju, nakon 25 ispucanih meta, bio je izjednačen s Talijanom Massimom Fabbrizijem. Bilo je već tada jasno da je Giovanni sigurni vlasnik olimpijske medalje, srebrne ili zlatne, trebao je odlučiti neposredni duel s Fabbrizijem. Uslijedilo je zatim raspucavanje za zlato, u kojem je Giovanni bio precizniji i koncentriraniji, te na koncu ostvario, više no zasluženo, san svakog sportaša – olimpijsko zlato!
Sve to promatrali su u maloj dvorani novigradske Zajednice Talijana članovi Giovannijeve obitelji, njegovi prijatelji i sugrađani. Svaki Giannijev pogodak bučno se slavio, svaki promašaj njegovih suparnika dočekivan je pljeskom i odobravanjem, atmosfera je bivala sve užarenijom, a sve je „eksplodiralo“ kada je raspršeni ružičasti dim označio da je Gianni pogodio posljednji „tanjurić“ i tako osvojio olimpijsko zlato!
Uslijedilo je potom slavlje na središnjem gradskom trgu, na balkon gradske uprave izvješena je i olimpijska zastava, a mnogi Novigrađani i prijatelji Novigrada slavlje su u društvu Giannijeve obitelji nastavili do dugo u noć u novigradskoj Zajednici Talijana.
Dodajmo kako je Grad Novigrad-Cittanova organizirao doček svojeg olimpijskog pobjednika na središnjem gradskom trgu, Velikom trgu, u utorak 7. kolovoza u 20 sati, nakon čega će slavlje ponovo uslijediti u dvorištu Zajednice Talijana. Dođite, pozdravite i čestitajte našem, novigradskom olimpijskom pobjedniku!

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content