Giuliana Benjak predstavila se izložbom „Od reciklaže do kreativnosti”

U izložbenom prostoru novigradske likovne udruge Atelier Agata u zgradi Ville Venezia, otvorena je izložba Novigrađanke Giuliane Benjak pod nazivom ”Od reciklaže do kreativnosti”. Na izložbi su predstavljeni maštoviti eksponati izrađeni od novinskog papira, od košarica i suncobrana do odjevnih predmeta, poput modela ženskih cipela, haljina ili šešira.

Izložbu su pred brojnom publikom otvorile i predstavile sama autorica Benjak te predsjednica udruge Atelier Agata Slavica Oplanić. Moglo se tom prigodom čuti kako se Giuliana Benjak, inače poznata novigradska kreativka i rukotvorka – nakon odlaska u mirovinu posebno posvetila ovoj zanimaciji izrade predmeta od papira, koja joj – kako je i sama rekla – pruža veliko zadovoljstvo i kojom može pokazati maštu i ljubav prema kreativnosti. 

Izabrala je novinski papir kao najpristupačniji i najekonomičniji materijal, nastojeći pokazati da se sve može na neki način iskoristiti, da ništa ne mora završiti kao otpad.  Započela je s košaricama i manjim predmetima, a s vremenom joj je izazov bio kreirati i jednokratne nosive haljine i druge odjevne predmete, veličinom primjerene dječjoj dobi.

Dio tih haljina u izvornoj veličini izložen je i u Agati, a dio je izložila kao minijature, prilagodivši ih ograničenom izlagačkom prostoru. Izrazila je ovom prigodom želju da svoje papirnate odjevne predmete u izvornoj veličini jednom predstavi publici i pravom modnom revijom.

Na otvorenju izložbe priređeno je stoga malo iznenađenje, kratka „modna revija“ na kojoj su Giulijanini unuk i unuka predstavili neke od odjevnih predmeta izrađenih od papira.

Za glazbeni intermezzo tijekom večeri pobrinuo se novigradski glazbenik Davor Hačić.

Izložba ostaje otvorena do 23 ožujka, a može se pogledati uz najavu na telefon 098 287 433 ili 098 9665514.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content