Događanja


Izložba - Go Segawa: „Illusion / Real Space“

20.07.2021. /// 19:00 h


Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na izložbu Go Segawa: „Illusion/ Real Space“ u Galeriji Rigo. Izložba se može pogledati od 20. srpnja do 17. kolovoza 2021. od ponedjeljka do subote od 19 do 22 sata.

Prva samostalna izložba u Hrvatskoj japanskog umjetnika Go Segawe bit će popraćena radovima koji tvore istovremeno transparentne i optički trodimenzionalne skulpture/objekte. Kombinirajući slikarstvo i kiparstvo autor se poigrava geometrijskim oblicima i kompozicijama, stvarajući skulpture u kojima se istodobno mogu osjetiti tri konceptualno različita elementa: dvodimenzionalnost, trodimenzionalnost i gravitacija. Umjetnik započinje crtanjem na pločama od pleksiglasa koje superponira, što rezultira trodimenzionalnim kreacijama.

 

Go Segawa (1970., Saitami, Japan) završio je L’Ecole des Beaux-Arts u Rennesu, Diplôme National Supérieur d’Expression Plastique ( 2001.), nakon čega je diplomirao na Sveučilištu Rennes 2 (Diplôme d’Etudes Supérieures Spécialisées) na temu Creators of Artistic and Cultural Multi-media Products (Kreatori umjetničkih i kulturnih multimedijskih proizvoda) (2004.). Nastavio je studij na Sveučilištu Pariz 8, gdje je i magistrirao Virtualnu realnost (2006.), upisao je doktorat te provodi istraživanja na odsjeku Umjetnost i tehnologija slike. Trenutno radi i živi u Parizu te redovito izlaže svoja djela u Francuskoj, Japanu i Njemačkoj.

 


Izložba se održava u Galeriji Rigo (Velika ulica 5, Novigrad/Cittanova)
Kustosica: Jerica Ziherl; Koncepcija izložbe: Go Segawa
Informacije: 052 726 582; 091 6202889, 091 6202887; .(JavaScript must be enabled to view this email address), www.muzej-lapidarium.hr
Program je ostvaren sredstvima Grada Novigrada- Cittanova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske Županije.

 


Zbog vaše i naše sigurnosti, tijekom posjeta Muzeju ljubazno vas molimo da se pridržavate sljedećih uputa:
– nosite zaštitnu masku za lice
– održavajte razmak od 2 metra
– pri ulasku u Muzej upotrijebite sredstvo za dezinfekciju ruku koje se nalazi na samom ulazu
– ako imate respiratornih problema kao što su kašalj i povišena tjelesna temperatura, molimo vas da ostanete kod kuće
Zahvaljujemo na razumijevanju.

 Mjesto održavanja: Galerija Rigo

Organizator: Muzej - Museo Lapidarium

Web: http://www.muzej-lapidarium.hr/go-segawa/

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.