Događanja


Izložba - Hanakam & Schuller: “Grbovlje i znamenje”

18.07.2019. /// 21:00 h


“Znamenje i grbovlje” serija je eksperimentalne heraldike i amblematike autora Markusa Hanakama i Roswithe Schuller. Ovaj umjetnički dvojac istarsku heraldiku je počeo istraživati tijekom umjetničkog boravka u sklopu programa AiR Kuberton 2017., u organizaciji Muzeja Lapidarium i Krinzinger Projekte iz Beča. Pretvarajući sustavno uređivanje društvenih odnosa i odnosa moći u heraldiku, njihova izložba predstavlja estetsku tehniku koja donosi semiologiju postkapitalističke psihologije i kritički se osvrće na umijeće iluzije.
Izložbu prati knjiga koja je nastala kao nastavak istraživanja, kao dijalog između umjetnika, autora i kustosice.
Brojni umjetnički radovi dvojca Hanakam & Schuller, koji žive i rade u Beču, fluidne su naravi, mijenjaju svoj izvanjski oblik da bi se potom ponovno pojavili u raznorodnim kontekstima. Umjetnici i istraživači, Markus Hanakam i Roswitha Schuller mijenjaju pravila likovne umjetnosti i prilagođavaju ih vlastitim potrebama, stvarajući nesvakidašnje kompozicije i gradeći nove svjetove kroz video radove i predmete. Bave se i primijenjenom umjetnošću. Njihove radove izlagali su Haus der Kulturender Welt iz Berlina, Centar za umjetnost i tehnologiju Eyebaum iz New Yorka, Palais de Tokyo iz Pariza, Muzej suvremene kulture “Garage” iz Moskve, MAK iz Beča, Centar za umjetnost i arhitekturu MAK iz Los Angelesa te Nacionalni centar za umjetnost iz Tokija.
- - -
Knjiga i izložba omogućene su zahvaljujući financijskoj potpori Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, Land Kärnten Kultur, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Novigrada-Cittanova.
Izložba je otvorena do 19. kolovoza 2019.Mjesto održavanja: Galerija Rigo

Organizator: Muzej Lapidarium

Web: http://www.muzej-lapidarium.hr/hanakam-schuller/

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.