Događanja


Izložba - Peter Karger: Parenzana - Series

14.09.2018. /// 19:00 h


Pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika “Parenzana - Series” njemačkog umjetnika Petera Kargera u prostorijama Muzeja - Museo Lapidarium, u petak 14. rujna 2018. s početkom u 19 sati.
U sjećanjima istarskih ljudi Parenzana nije zaboravljena. Nakon više od 100 godina, doživjela je iznenađujući preporod. Obnovljen je još uvijek postojeći put koji danas koriste mladi i stari trekeri iz cijele Europe. Na svojim slikama Parenzane, Peter Karger pokušava pokazati njezinu povijesnu važnost i značenje koju je imala za nekadašnju Istru.
(Alfred Goldschmid) 
Peter Karger je rođen u bavarskom gradu Berchtesgadenu, u blizini austrijske granice i Salzburga. Vlasnik je uspješne umjetničke galerije “Galerie GANGHOF”. Akademsko obrazovanje je stekao na Akademiji likovnih umjetnosti u Münchenu. Ubrzo je započeo eksperimentirati s fotografijama i kombinirati ih s različitim tehnikama slikanja. Njegova duboka povezanost s Istrom započela je prije dvadeset godina. Danas u svojoj staroj kući u Bujama provodi nekoliko mjeseci godišnje. Izuzetno ga je impresionirala crvena istarska zemlja koju je započeo koristiti kao materijal za svoje slike u kombinaciji sa “slikama svjetla” (fotografijama): “ERD-LICHT-BILDER” (“zemlja-svijetlo-slike”). Mjesto održavanja: Muzej Lapidarium

Organizator: Muzej Lapidarium

Web: http://www.muzej-lapidarium.hr/peter-karger/

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.