Kultura i zabava / Manifestacije /

Festival uličnih čarobnjaka „Čarobni NoviGrad“

Festival uličnih čarobnjaka „Čarobni NoviGrad“ u Novigradu je po prvi puta održan 2013. godine. Riječ je o festivalu koji okuplja „ulične umjetnike“ iz raznih krajeva Europe, pa i svijeta, a koji djeluju izvan institucionaliziranih cirkusa te koji se usredotočuju na ulično izvođenje. Dvodnevni festival uobičajeno se održava u drugoj polovici lipnja.

Posjetitelji različitih uzrasta, no ponajviše oni najmlađi, kroz dva dana Festivala uživaju u radionicama cirkuskih vještina i kreativnim „stvaraonicama“, a zanimljiv je i ostatak nesvakidašnjeg programa koji se odvija ulicama i trgovima „čarobnog Novigrada“. Novigradski parkovi, trgovi i šetnice na dva dana postaju tako mjestom čarobnog svijeta mašte, kojem doprinos daje i neobična „čarobna“ scenografija na ulicama i trgovima starogradske jezgre, poput šarenih visećih kišobrana u nekoliko gradskih ulica, ili velikog „grozda“ od šarenih lopta na napuhavanje, obješenog o balkon gradske uprave.

Organizatori Festivala su pulska udruga Čarobnjakov šešir i TZG Novigrada-Cittanova, koji je uz Grad Novigrad-Cittanova i Upravni odjel za kulturu Istarske županije i pokrovitelj manifestacije.

Više o festivalu doznajte OVDJE.
 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.