Kultura i zabava / Manifestacije /

Motovun film festival predstavlja: Novo kino Novigrad

U Novigradu je 2015. godine po prvi puta održana manifestacija Motovun film festival predstavlja: Novo kino Novigrad, u okviru koje je novigradska publika kroz tri večeri imala priliku pogledati neke od filmskih naslova koji su se netom premijerno mogli vidjeti na popularnom motovunskom filmskom festivalu (MFF).

Filmske projekcije održavaju se u sugestivnom ambijentu na otvorenom, u Parku Novigradske biskupije, pod stoljetnim borovima, na korak do mora, u samom središtu starogradske jezgre.
Opuštenoj ljetnoj atmosferi doprinosi i improvizirano gledalište, koje pored stolica čine i šareni jastučići razbacani po travnjaku parka, a na kojima se publika također može ležerno smjestiti i uživati u filmskim večerima pod zvjezdanim nebom.

Valja naglasiti kako su projekcije za publiku besplatne, obzirom da se program financira sredstvima Grada Novigrada-Cittanova odnosno novigradske turističke zajednice, a realizira se u partnerstvu s MFF-om. Upečatljivi ambijent i atmosfera ovog kina na otvorenom i odlični filmski naslovi, pomogli su da „Novo kino Novigrad“ naiđe na odličan odaziv publike, pa se za sve projekcije traži stolica, odnosno jastučić više…

Suradnju s MFF-om nastavljamo i ove godine, pa nas u prvom tjednu kolovoza očekuje novo trodnevno druženje sa sedmom umjetnošću. Voljeli bi i ove godine privući što veći broj njezinih poklonika, kao i svih onih koji tek žele ugodno provesti pokoju ljetnu večer.
 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.