Vijesti

Amerikanci preuzeli vlast u Novigradu!

12.02.2021. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Ono što nisu uspjeli u američkom Kongresu, pobornici sada već bivšeg predsjednika Trumpa ostvarili su u Novigradu! Predvođena glasovitim QAnon Shamanom, četa mala ali odabrana izvršila je proboj u zgradu gradske uprave i – za razliku od američke epizode – ovdje uspješno preuzela vlast.

Na sreću sve je proteklo vrlo miroljubivo, gradonačelnik Anteo Milos procijenio je kako nema smisla opirati se prosvjednicima te im je mirnim putem prepustio vlast, a u znak dobre volje uručio im je i ključeve grada, s prigodnim privjeskom na kojem se lijepo moglo vidjeti i koliko im novca iz gradskog proračuna usput prepušta.

Treba istaknuti i kako je za razliku od američkog slučaja, kada je prikrivao svoju podršku prosvjednicima, bivši predsjednik Trump ovdje vrlo otvoreno stao uz njih, pojavivši se, zajedno s Melanijom, u trenutku primopredaje ključeva odnosno gradske vlasti.

Srećom, ova je šaljiva epizoda tek dio karnevalske tradicije, koju su maškare iz Novigrada i Dajle, uz podršku novigradskog gradonačelnika, održale kao jedinu ovogodišnju karnevalsku aktivnost, imajući na umu da su sve ostale onemogućene obzirom na situaciju s pandemijom Covida-19. Ova tradicionalna primopredaja ključeva prošla je stoga uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka, sve s ciljem da se održi bar dio tradicije, unatoč svim aktualnim okolnostima.

Maškare su najavile i kako će još jedina karnevalska aktivnost biti vješanje pusta na velikom sidru u kružnom toku na ulazu u centar grada, a po završetku pokladnog razdoblja pusta će - uz epidemiološke mjere naravno - i zapaliti.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.