Vijesti

Bogat program Fešte svetog Pelagija

20.08.2018. /// Novigrad Vijesti / Turizam / Kultura i zabava / Sport
Novigrađani će i ove godine višednevnom feštom svetog Pelagija obilježiti dan grada i mjesnog sveca zaštitnika. Od 23. do 28. kolovoza pripremljen je raznovrstan sportski, kulturni i zabavno-glazbeni program, uz uobičajene protokolarne sadržaje, a sve popraćeno bogatom gastronomskom ponudom na štandovima duž novigradskog Mandrača i Porporele.

No, „udarni vikend“ u okviru Fešte odvijat će se od petka 24. do nedjelje 26. kolovoza, kada Fešta svetog Pelagija donosi tri dana zabave na čak četiri pozornice. Od petka do nedjelje na Velikom trgu će tako nastupati The Night express band, Marko Tolja & Quartet i Mambo Kings. Na Porporeli će publiku zabavljati Jole, dan kasnije New Jersey Bon Jovi tribute, dok će u nedjelju 26. 8. spektakularni koncert održati legendarni Bajaga i njegovi Instruktori! U nedjelju 26. kolovoza točno u ponoć nebo nad Novigradom obasjat će vatromet.

Na maloj pozornici u Prolazu Boška Petrovića, tzv. Jazz corner of Istria, publika će uživati uz zvuke talijanske kancone, swinga, rocka i drugih popularnih melodija, odnosno uz nastupe Mire Ungara (23. 8.), mladih pjevačkih talenata iz Malog velikog mikrofona (24. 8.), Sergija Pavata (25. 8.) i Part Time banda (26. 8.).

U kasnijim večernjim i noćnim satima na pozornici u „party zoni“ na Porporeli, na svoje će doći ljubitelji klupske i dance glazbe, obzirom da će se od petka do nedjelje ovdje održati program uz nastupe DJ-a i zabavu namijenjenu nešto mlađoj populaciji.

Treba dodati kako će se sve tri večeri na više lokacija u gradu moći čuti i domaća glazba za koju će se pobrinuti nekoliko „putujućih“ sastava uz harmoniku, klarinet, „bombardinu“…
Na sam Dan Grada, 28. kolovoza, na pozornici u parku ispred gradskog kina, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, nastupit će umaška vokalna skupina Istravaganti, dok će na Velikom trgu iste večeri koncert održati orkestar mladih talenata SO-DO El sistema Hrvatska.

Fešta svetog Pelagija tradicionalno donosi i bogat sportski program, u koji će se od petka do nedjelje uključiti gotovo svi novigradski sportski klubovi, organizacijom turnira i sportskih susreta, na gotovo svim gradskim sportskim terenima i borilištima.

Uvertira u višednevnu proslavu bit će protokolarni sadržaji u četvrtak 23. kolovoza, kada će tradicionalno biti uručene nagrade i priznanja vlasnicima najuređenijih okućnica u režiji TZG-a, te najboljim gradskim sportašima odnosno odličnim učenicima, u režiji Grada Novigrada-Cittanova. U večernjim satima u crkvi Svetog Pelagija i svetog Maksima u četvrtak 23. kolovoza odmah nakon večernje mise upriličit će se po šesti puta zajednički koncert svih novigradskih zborova i vokalnih skupina pod nazivom „Pjesmom Te pozdravljamo, sveti Pelagije…“.

Na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se svečana koncelebrirana Sveta misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija, dok će se u 19 sati u novigradskoj kino-dvorani održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima. Samoj sjednici prethodit će i nastup limene glazbe, koja će time dodatno naglasiti svečarski ton i atmosferu. Više detalja o programu fešte možete, među ostalim, pronaći i na mrežnim stranicama Grada, www.novigrad.hr.

Organizatori i pokrovitelji Fešte svetog Pelagija su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica. ¸

Detaljni program potražite OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.