Vijesti

Djeca i roditelji odlično su se zabavili na novigradskoj dječjoj WONDER biciklijadi

26.10.2021. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Bicikliranje je omiljeni oblik rekreacije za sve generacije, pa ne čudi da je potpuno oduševljenje izazvala dječja WONDER biciklijada, koja se ove nedjelje 24. listopada održala u Novigradu. Po toplom i sunčanom jesenskom vremenu na bicikle je sjelo čak 60 sudionika, djece i roditelja.

Dječja WONDER biciklijada promotivni je događaj organiziran od strane Grada Novigrada- Cittanova, u sklopu projekta "WONDER - Child Friendly Destination" koji se sufinancira putem programa transnacionalne suradnje Interreg Adrion uz podršku Biciklistčkog kluba Novigrad Cittanova i Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova. Djeca i roditelji okupili su se u 11 sati na igralištu Karpinjan, odlično raspoloženi, i krenulo je veselo nedjeljno druženje na dva kotača. Najprije su sva djeca u pratnji svojih roditelja vozila fantastičnom stazom duljine osam kilometara, na relaciji od Karpinjana do Marede, uživajući u druženju, pogledu na more i jesenskom suncu. A nakon ove avanture svi su navijali na natjecanju djece iz mlađe dobne skupine od tri do pet godina, te onih od šest i sedam godina koja su pokazala biciklističke vještine na kratkoj ruti igrališta Karpinjan, natječući se tko će brže stići na cilj mini staze.

U sjajnoj atmosferi ovog posebnog dana jednako dobro su se zabavljali i mali, i veliki, a iako je događaj imao i natjecateljski karakter, svim sudionicima je bilo najvažnije da provedu ugodnih i nezaboravnih nekoliko sati, obilježenih druženjem, dobrim raspoloženjem, promocijom zdravlja i rekreacije kao i child friendly sadržaja u Novigradu. Zbog toga su svi odreda dobili medalje za sudjelovanje, na čemu im iskreno čestitamo, a onima najbržima iz natjecanja osim medalja su podijeljeni i prigodni promotivni WONDER pokloni .
Dan je zaokružilo druženje uz ručak i piće koji su organizatori pripremili za svu djecu i roditelje.

Trajanje projekta je 24 mjeseca i financiran je u okviru drugog prioriteta programa (2.1) „Održiva regija“ iz programa INTERREG ADRION. Budžet Grada Novigrada-Cittanova iznosi 154 330€, od čega 131 180.67€ iz sredstava programa ADRION.

B. MIhaljinec

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.