Vijesti

Dobrodošli na Prvomajski piknik u Karpinjanu!

29.04.2019. /// Novigrad Vijesti / Turizam / Kultura i zabava / Sport
Novigradska Turistička zajednica i Grad Novigrad-Cittanova u srijedu 1. svibnja organiziraju sada već tradicionalni Prvomajski piknik u Karpinjanu. U Parku Janeza Ziherla, na livadi pored igrališta za odbojku na pijesku kao i u hladu obližnjih borova, posjetitelje očekuje cjelodnevno druženje uz prigodnu gastronomsku ponudu, sportsko-rekreativne sadržaje, glazbenu animaciju i druge aktivnosti.

Program Piknika započinje u 11 sati, rekreativnom šetnjom i vožnjom biciklima duž pješačke i bike staze od Karpinjana do Dajle i nazad. U ovom rekreativnom bike&walk-u svi mogu besplatno sudjelovati, a organizatori su za sve sudionike pripremili i tradicionalni prvomajski ručak po povratku na cilj u Karpinjanu.

Cjelodnevna zabava zagarantirana je uz sportske, šaljive i retro igre, u kojima također besplatno mogu sudjelovati svi zainteresirani. Bit će tu turnir u odbojci na pijesku „tri na tri“, u okviru kojega bar jedan član ekipe mora biti različitog spola. Moći će se zaigrati i „graničara“, „lastika“, „šćinke“, „školice“… Prijave za sve sportsko-rekreativne sadržaje moguće su na licu mjesta.

U okviru zabavno-glazbenog programa za atmosferu će u prvome dijelu druženja biti zadužen DJ, dok u prvim popodnevnim satima slijedi nastup Tu i tamo benda, koji će publiku zabaviti veselim melodijama i ritmovima.

Sve posjetitelje Piknika očekuje prigodna gastro ponuda, pored ostalog i neizbježni „prvomajski fažol“, a bit će tu i rent-a-grill, mogućnost najma već spremnih – zagrijanih i očišćenih roštilja, na kojima se mogu ispeći namirnice. Planirano trajanje Piknika je do prvoga sumraka, odnosno do 20 sati.

Za ambicioznije bicikliste bit će tu četvrto izdanje Prvomajskog MTB maratona „XCM Novigrad-Cittanova 2019“, u organizaciji Biciklističkog kluba Novigrad. Start i cilj same utrke su ispred novigradske sportske dvorane, dok će se proglašenje pobjednika i podjela nagrada održati u okviru Prvomajskog piknika.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.