Vijesti

EU sredstvima gradi se prometnica u radnoj zoni Sveti Vidal

17.12.2018. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
U tijeku su radovi na izgradnji prometnice u radnoj zoni Sveti Vidal. Radovi su započeli u listopadu, a natječajem su prethodno povjereni poduzeću Colas-Hrvatska, uz nadzor tvrtke Istra inženjering, te koordinatora II Assequi group.

Da podsjetimo, riječ je o prometnici koja predstavlja jedini pristup na četiri građevinske čestice unutar radne zone. Prema prostorno planskoj dokumentaciji dvije od tih čestica namijenjene su za pretežito uslužnu djelatnost, a dvije za pretežito proizvodnu odnosno industrijsku namjenu. Ova se prometnica spaja na glavnu prometnicu radne zone, a time i na izlaz na državnu cestu DC-301.

Asfaltiranjem ove prometnice, izgradnjom oborinske odvodnje, EKI infrastrukture, javne rasvjete i pločnika, komunalno se uredio dio postojeće radne zone Sveti Vidal, čime se omogućilo otvaranje novih radnih mjesta i novi gospodarski sadržaji.

Izgradnja prometnice sufinancirana je EU sredstvima iz Programa ruralnog razvoja, Mjere 7.2.2. – Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,08 milijuna kuna, od čega se gotovo 900 tisuća sufinanciralo europskim novcem, dok je ostatak financiran iz proračuna Grada Novigrada-Cittanova.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.