Vijesti

Grad nagradio odlikaše srednjoškolce

30.08.2019. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik / Škole i vrtići
Tradicionalno je u okviru proslave dana Grada i gradskog zaštitnika svetog Pelagija Grad Novigrad-Cittanova nagradio odlične učenike srednjih škola. Nagrade im je u muzeju Lapidarium uručio gradonačelnik Anteo Milos, u društvu zamjenice Sonje Šikanić, a dodjeli nagrada nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica, te pročelnik za društvene djelatnosti Alen Luk, kao i nekolicina roditelja nagrađenih učenika.

Novčanom nagradom, koja je prošle godine udvostručena s 500 na 1.000 kuna, nagrađeno je 17 srednjoškolki i srednjoškolaca, koji polaze pet istarskih te tri riječke srednje škole. U prvim razredima je četvero odlikašica i odlikaša: Tomas carlin, Gaia fabris, Anteo kajinić i Patrik Pasulji. U drugim razredima njih je također četvero: Dominik Krulčić, Enea Makin, Emanuel Pištan i Petra Zovko. Petoro je odlikaša u trećim razredima: Linda Baissero, Antea Grgić, Manuela Malbašić, Tea Sain i Annadea Žužić. S odličnim su uspjehom četvrti razred okončali Iva Nikačević, Megi Pasulji, Ivana Prodan i Simona Selar.

"To što ste večeras ovdje dokaz je da ste vrijedni, uporni i pametni. A našem i vašem gradu trebaju baš takvi, kvalitetni mladi ljudi, koji će po završetku školovanja živjeti i raditi u svom gradu, u javnom ili privatnom sektoru, koji će voditi ovaj grad", poručio je gradonačelnik Milos, te dodao: "Na nama je da vas pratimo u vašem školovanju, da vas dodatno motiviramo da uspjehe postižete i dalje. Činimo to u okviru svojih mogućnosti, kroz stipendije, razne subvencije, ali i kroz ove nagrade odličnim srednjoškolcima i studentima, koje su među najvećima u Hrvatskoj."

Dodajmo ovome kako su među nagrađenim učenicama i učenicima njih 12 korisnici stipendije Grada Novigrada-Cittanova, te kako su Iva Nikačević, Megi Pasulji i Ivana Prodan postigli odličan uspjeh tijekom sva četiri razreda srednje škole.

Ovom prigodom uručeni su i poklon bonovi od 500 kuna u knjižari Libar Simoni Selar za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, Lindi Baissero za 1. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije, te Emanuelu Pištanu, za osvojeno 1. mjesto na natjecanju iz kemije Primorsko-goranske županije.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.