Vijesti

Grad Novigrad-Cittanova predstavio talijanskim gradovima svoje iskustvo u programu URBACT

02.09.2021. /// Novigrad Vijesti
Na poziv Talijanske udruge gradova (Associazione Nazionale Comuni Italiani - ANCI) Grad Novigrad-Cittanova predstavio je svoje iskustvo u programu URBACT na projektu Playful paradigm.

Iskustvo je prezentirano u formi webinara, koji je djelom ciklusa čiji je cilj širenje i upoznavanje s URBACT metodologijom rada za talijanske gradove. Webinar je otvoren izlaganjem voditelja Nacionalne točke URBACT Italia Simonea d'Antonija, potom je riječ preuzela Sandra Rainero, vodeći stručnjak za URBACT. Ilustrirani su glavni aspekti metode URBACT koja je zasnovana na participativnom, održivom i integriranom urbanom razvoju.

Rasprava je nastavljena pričom o iskustvima Grada Udine i Grada Novigrada-Cittanova u mreži Playful Paradigm, Grada Adelfije u mreži ONStage, Grada Forlì u mreži Come In! i Grada Salerno u BluAct mreži. Webinar je emitiran i na Facebook stranicama ANCI i Nacionalne točke URBACT Italia.

Podsjećamo, nedavno okončani projekt imao je kao nit vodilju primjenu igre u raznim kontekstima, koji nisu striktno vezani za dječji aspekt. Kroz projekt se usvojilo i pokazalo da igra može biti alat za komunikaciju između djece i odraslih, alat za spajanje generacija, „treniranje“ rezoniranja u starijoj dobi, a može biti i okosnica za organizaciju raznih vrsta događanja, poput sajma razmjene igračaka i društvenih igara kao primjer održivosti, ponovne uporabe i smanjenje potrošnje.

Projekti suradnje među europskim državama, osim projektnih aktivnosti donose i umrežavanje, upoznavanje i promociju gradova u europskim okvirima. Učenje od drugih gradova, promatranje i prilagodba dobrih praksi je izvrsna inspiracija za buduće akcije, projekte i inicijative.

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.