Vijesti

Grad Novigrad-Cittanova sudjelovao na transnacionalnom sastanku u sklopu projekta WONDER iz programa INTERREG ADRION

05.10.2021. /// Novigrad Vijesti / Turizam
U Herceg Novom je 30. rujna i 1. listopada održan dvodnevni internacionalni sastanak u sklopu projekta "WONDER - Child friendly destination" iz programa INTERREG ADRION na kojem je kao partner na projektu sudjelovao i Grad Novigrad-Cittanova.

Sastanku su osim domaćina iz Turističke organizacije Herceg novi prisustvovali još partneri iz gradova: Fano i Cervia -Italija, Velenje -Slovenija, West Achia i Preveza - Grčka, zatim, Observatorij za prava djece i mladih iz Tirane- Albanija, Razvojni centar Novo Mesto - Slovenija, Razvojna agencija grada Dubrovnika, kao i pridruženi partneri iz Splita - Hrvatska i komore Achia - Grčka.

Na sastancima partneri su podijelili iskustva i razgovarali o planu rada za naredni period koji će biti ključan za održivost WONDER mreže tijekom trajanja projekta ali i nakon njegovog završetka. Time će se osigurati suradnju i provođenje aktivnosti, kao i praktično sredstvo za proširenje mreže i uključivanje novih članova. Mreža će poslužiti kao promocija i prilika za mnoge lokalne vlasti i organizacije. Nakon završetka projekta, mreža će nastaviti rad na poboljšanju usluga i politika prilagođenih djeci kao i na proširenju svojih članova u WONDER mreži sa ciljem da gradovi postanu „child friendly“.
Također, održana je radionica na kojoj su zajednički postavljeni temelji za branding projekta – vizualnog identiteta i ključnih poruka.
U narednom periodu, Grad Novigrad-Cittanova će predstaviti svoju WONDER City agendu u kojoj su sažeti rezultati dosadašnjih istraživanja i predstavljene planirane kratkoročne i dugoročne aktivnosti. Do kraja godine realizirat će se i pilot projekt u potpunosti posvećen najmlađima.
Trajanje projekta je 24 mjeseca i financiran je u okviru drugog prioriteta programa (2.1) „Održiva regija“ iz programa INTERREG ADRION. Budžet Grada Novigrada-Cittanova iznosi 154 330€, od čega 131 180.67€ iz sredstava programa ADRION.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.