Vijesti

Mališani iz „Tičića“ i „Suncokreta“ na Rivareli zasadili stabla tamarisa

24.04.2019. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik / Škole i vrtići
U okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje, na zelenoj površini uz samu plažu na novigradskoj Rivareli, mališani iz dvaju novigradskih dječjih vrtića, Tičići i Suncokret-Girasole, u društvu gradonačelnika Antea Milosa i direktorice novigradskog TZG-a Vesne Ferenac, pomogli su zasaditi dva stabla tamarisa, te tako simbolično, ali i sasvim konkretno dali svoj doprinos očuvanju prirode i ekologiji. Stabla je nabavila Turistička zajednica, a pripremu i sadnju obavilo je gradsko komunalno poduzeće Neapolis.

Prije same sadnje stabala mališanima i njihovim vrtićkim obratili su se gradonačelnik i direktorica TZG-a, pohvalivši ih što svojim primjerom pokazuju da se ekološki treba razmišljati i djelovati već od malih nogu. Naglasili su kako su to sada „njihova“ stabla, s kojima će zajedno rasti i jednoga dana, kada odrastu, moći će s ponosom reći kako su ih upravo oni zasadili. Tome će svjedočiti i male pločice okačene o oba stabla, na kojima je taj podatak i trajno zabilježen.

Osim što su bili vrijedni i zasadili dva stabla, mališani su sve okupljene podarili i pjesmom, naravno na ekološke teme, a potom su se svi zajedno okrijepili sokovima. Kao nagradu za uloženi trud vrtićkih mališana, Turistička zajednica pripremila im je i dva poklon paketa.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.