Vijesti

Nadzorna prometna kamera za veću sigurnost svih sudionika u prometu

24.12.2021. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Na dijelu prometnice DC 301 Novigrad-Buje, nedaleko križanja Stancijeta – Strada Kontesa, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Hrvatskim cestama i Gradom Novigradom-Cittanova postavilo je sredinom prosinca kameru za mjerenje brzine.

Riječ je o uobičajenoj praksi postavljanja nadzornih prometnih kamera na lokacijama na kojima je potencijalno ugrožena sigurnost sudionika u prometu. U ovom slučaju intencija je usporavanje prometa na inače ravnom dijelu ceste na kojem se nerijetko vozi iznad dopuštene brzine, a posebnu potencijalnu opasnost predstavlja tamošnje raskrižje, kao i pješački prijelaz preko prometnice DC 301. Na tom je raskrižju već bilo prometnih nezgoda, nažalost i s neželjenim posljedicama, pa se ovime želi prije svega preventivno povećati sigurnost svih sudionika u prometu.

Dodajmo kako su u tijeku pripremni radovi za postavljanje još dvije prometne nadzorne kamere, s istim ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Jedna će se kamera postaviti na području Celege, a druga na području Stancije Roželo.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.