Vijesti

Uz posebne epidemiološke mjere nova školska godina 7. rujna započinje i u OŠ Rivarela

02.09.2020. /// Novigrad Vijesti
Nova školska godina započet će 7. rujna, a obzirom na epidemiološku situaciju zahtijevat će od svih sudionika odgovorno ponašanje i provođenje odgojno-obrazovnog rada sukladno propisanim mjerama i uputama HZJZ-a i MZO-a RH.

U novigradskoj OŠ Rivarela najavljuju kako će sve poduzete epidemiološke mjere biti operacionalizirane i prilagođene potrebama, te kadrovskim i prostornim mogućnostima Škole. Detaljno razrađene mjere, te informacije o specifičnim mjerama za OŠ Rivarela i organizaciju nastave objavit će uskoro, najavljuju iz Rivarele.

Nastava za sve razrede započet će 7. rujna i odvijat će se u prostorima Škole. Svi učenici obvezni su dolaziti u školu i pridržavati se epidemioloških mjera koje budu propisane na razini Škole.

Cilj propisanih mjera i posebno propisanog organizacijskog okvira nastave je spriječiti širenje bolesti COVID-19 i zaštititi sve sudionike sustava od moguće zaraze. Posebno se pritom ističe važnost odgovornog ponašanja učitelja i djelatnika Škole, učenika i roditelja.

„Apeliramo na roditelje učenika da svojoj djeci ističu važnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera u Školi i izvan nje. Jedino odgovornim ponašanjem čuvamo sebe i druge“, naglasila je ovom prigodom ravnateljica Škole Davorka Parmač.

Ujedno se podsjeća kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH 30. kolovoza objavilo najnovije upute za školsku godinu 2020/2021. u kojima se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u dječjim vrtićima i školama. Dokument se nadovezuje na mjere koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. uz detaljno razrađene scenarije kako postupati u pojedinim situacijama.

Modeli i preporuke ministarstva o organizaciji nastave i boravka djece u vrtićima dostupni su OVDJE.

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.