Vijesti

Novigrad od 3. do 6. listopada domaćin Hrvatskog kongresa o Alzheimerovoj bolesti

03.10.2018. /// Novigrad Vijesti
Ovogodišnji Hrvatski kongres o Alzheimerovoj bolesti, CROCAD-18, održat će se od 3. do 6. listopada 2018. godine u Novigradu, u ovdašnjem hotelu Aminess Maestral. Kongres zajedno organiziraju Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi i Hrvatsko društvo za neuroznanost, s namjerom da ukažu na rastući problem oboljelih od Alzheimerove demencije (AD) u suvremenom društvu.

Na kongresu se očekuje oko 200 sudionika - uglednih neuropsihijatara, neurologa, neuroznanstvenika, socijalnih radnika, medicinksih sestara, ravnatelja domova za starije osobe i brojnih drugih stručnjaka, koji će prezentirati svoj rad i razmjenjivati iskustva o liječenju i njegovanju bolesnika od Alzheimerove bolesti. Bit će tu i 15-ak inozemnih i domaćih predavača, vrlo uglednih svjetskih i domaćih stručnjaka, koji će na jednom mjestu osvijetliti problematiku Alzheimerove bolesti, koja je svakako jedan od prioritetnih zdravstvenih problema 21. stoljeća.

Svečano otvaranje Kongresa bit će u četvrtak, 4. listopada 2018. s početkom u 9 sati u kongresnoj dvorani hotela Aminess Maestral. U okviru kongresa bit će upriličene dvije promocije knjiga: u srijedu, 1. listopada u 20.45 sati, promocija knjige «Alzheimer – dvanaest anegdota» autora Ninoslava Mimice i Marije Kušan Jukić, te u petak, 5. listopada u 10.45 sati, promocija hrvatskog izdanja knjige autora Jo James, Beth Cotton, Jules Knight i Rita Freyne, „Najbolja skrb za osobe s demencijom u bolničkim uvjetima – praktični vodič“.

U srijedu, 3. listopada u 21.30 sati bit će otvorenje izložbe originalnih crteža Vlatka Šaguda iz knjige “Alzheimer – dvanaest anegdota” autora Ninoslava Mimice i Marije Kušan Jukić. Izložba će se moći razgledati za cijelo vrijeme trajanja Kongresa

U četvrtak, 6.10. u 12.45 sati bit će održana simbolična šetnja sudionika „Korak za pamćenje“, po uzoru na slična događanja u svijetu („Memory Walk“), kako bi se ukazalo na činjenicu da se povećanom aktivnošću može boriti protiv demencije.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.