Vijesti

Novigrad po sedmi puta u akciji „Sat za planet Zemlju“

27.03.2019. /// Novigrad Vijesti
Novigrad će se ove godine po sedmi puta uključiti u akciju „Sat za planet Zemlju“ („Earth Hour“), najveću svjetsku volontersku akciju za očuvanje planeta koju organizira WWF (World Wide Fund for Nature), svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode. Riječ je o simboličnom gašenju svijetla u domaćinstvima, te javne rasvjete na odabranim javnim lokacijama.

Ove godine „Sat za planet Zemlju“ održat će se 30. ožujka, uobičajeno od 20.30 do 21.30, kada organizatori pozivaju građane i tvrtke da se pridruže akciji gašenjem svjetla na jedan sat. Novigrad će tom prigodom ugasiti javnu rasvjetu Velikog trga i zvonika crkve Svetog Pelagija i svetog Maksima, kao jedne od najprepoznatljivijih novigradskih vizura, s čijeg je prostora slika dostupna putem web video kamere, pa će se putem interneta u cijelome svijetu moći vidjeti kako se i Novigrad priključio ovoj akciji.

Sat za planet Zemlju ove se godine obilježava 13. puta, a svake je godine akcija sve veća i uspješnija. Ovogodišnje izdanje akcije odvija se uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“. WWF-ova inicijativa Sat za planet Zemlju 30. ožujka ponovno će ujediniti milijune ljudi diljem svijeta, koji će tako pokazati svoju predanost planetu. Zemlja je suočena s dvostrukim izazovom klimatskih promjena i propadanja biološke raznolikosti, te je najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti.

Više informacija potražite OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.