Vijesti

Novigradskim poduzetnicima na raspolaganju 11,7 milijuna kuna putem subvencioniranog kredita

20.01.2021. /// Novigrad Vijesti / Gospodarstvo
Sredinom listopada 2020. godine aktivirana je u Istarskoj županija nova i najizdašnija do sada kreditna linija u suradnji Istarske županije, istarskih gradova, poslovnih banaka, HBOR-a te Istarske razvojne agencije (IDA).

Ukupni kreditni potencijal linije iznosi 410 milijuna kuna, pri čemu Istarska županija i gradovi subvencioniraju kamatu s jedan posto iz županijskog i gradskih proračuna. Do sada je prihvaćeno 275 kreditnih zahtjeva, ukupnog iznosa preko 160 milijuna kuna.

Od otvaranja kreditne linije s područja Grada Novigrada-Cittanova prihvaćeno je 2,6 milijuna kuna kreditnih zahtjeva, od čega se 2,3 milijuna kuna odnosi na ulaganje u nove investicije, dok je za trajna obrtna sredstva prihvaćeno 320 tisuća kuna.

Većina do sada odobrenih kredita novigradskim gospodarstvenicima, njih gotovo 90 posto, odnosi se na investicijske kredite. To znači da unatoč ovoj teškoj situaciji novigradski poduzetnici pokreću investicijske projekte i nastavljaju ulagati u pokretanje odnosno unapređenje gospodarskih aktivnosti na području našega grada, pri čemu im Grad Novigrad-Cittanova pruža konkretnu podršku, u ovome slučaju u vidu sufinanciranja kreditne kamate.

Zahvaljujući tome, kamatna stopa za nove investicije kreće se od 0,9 do 2 posto, a za trajna obrtna sredstva od 1,3 do 2,4 posto. Za obje namjene maksimalni iznos kredita je 1,5 milijuna kuna, uz maksimalan rok otplate 10 godina.

Treba naglasiti kako je ukupni kreditni potencijal za poduzetnike s područja Grada Novigrada-Cittanova u okviru ove kreditne linije 15 milijuna kuna, pa im je još uvijek na raspolaganju 11,7 milijuna kuna. Kreditna linija će biti otvorena do iskorištenja predviđenog kreditnog potencijala, stoga i ovim putem pozivamo novigradske poduzetnike da se informiraju o ovoj kreditnoj liniji i mogućnostima financiranja koje nudi.

Više informacija potražite OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.