Vijesti

Novigradskim poduzetnicima na raspolaganju još 11 milijuna kuna putem subvencioniranog kredita

05.05.2021. /// Novigrad Vijesti / Gospodarstvo
Sredinom listopada 2020. godine aktivirana je u Istarskoj županija nova i najizdašnija do sada kreditna linija u suradnji Istarske županije, istarskih gradova, poslovnih banaka, HBOR-a te Istarske razvojne agencije (IDA).

Ukupni kreditni potencijal linije iznosi 410 milijuna kuna, pri čemu Istarska županija i gradovi subvencioniraju kamatu s jedan posto iz županijskog i gradskih proračuna. Zahvaljujući tome, kamatna stopa za nove investicije kreće se od 0,9 do 2 posto, a za trajna obrtna sredstva od 1,3 do 2,4 posto. Za obje namjene maksimalni iznos kredita je 1,5 milijuna kuna, uz maksimalan rok otplate 10 godina.

Ukupni kreditni potencijal za poduzetnike s područja Grada Novigrada-Cittanova u okviru ove kreditne linije inicijalno je iznosio 15 milijuna kuna, a kako je dosad odobreno ukupno četiri milijuna kuna poduzetničkih kredita, na raspolaganju je još uvijek 11 milijuna kuna. Kreditna linija će biti otvorena do iskorištenja predviđenog kreditnog potencijala, stoga i ovim putem pozivamo novigradske poduzetnike da se informiraju o kreditnoj liniji i mogućnostima financiranja koje nudi.

Više informacija potražite OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.