Vijesti

Obavijest „6. maja“ o prikupljanju reciklabilnog komunalnog otpada

29.11.2021. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Ovim putem komunalno poduzeće 6. maj d.o.o. Umag obavještava korisnike usluge odvoza otpada na području Grada Novigrada-Cittanova, da će s danom 1. 12. 2021. početi primjena novog sustava prikupljanja reciklabilnog komunalnog otpada.

Za korisnike iz kategorije „kućanstva – obiteljske kuće“, reciklabilni otpad se prikuplja iz vlastitih zaduženih spremnika „od vrata do vrata“ tj. sa kućnog praga. Za korisnike u sustavu polupodzemnih spremnika, reciklabilni otpad odlaže se kao i do sada u za to namijenjene polupodzemne spremnike. Višestambene zgrade koje zadužuju individualne spremnike za miješani komunalni otpad (MKO), zadužuju i vlastite spremnike za reciklabilni otpad koji se prazne u dane odvoza otpada.

Svi korisnici usluge prikupljanja otpada imaju na raspolaganju:
PLAVI SPREMNIK – papir i karton
ŽUTI SPREMNIK – plastika i metal
ZELENI SPREMNIK – staklo

Dani odvoza otpada u tjednu po naseljima na području grada Novigrada ostaju nepromijenjeni. U dane odvoza miješanog komunalnog otpada (MKO) odvoziti će se i jedna vrsta reciklabilnog otpada sukladno rasporedu naznačenom na kalendaru odvoza:
1 X mjesečno – papir
1 x mjesečno – plastika
1 X dvomjesečno – staklo

Korisnici usluge dužni su na dan odvoza, prema rasporedu, spremnike iznijeti na javnu površinu, na način da ne ometaju javni promet na kolniku ili pješačkoj stazi. Takvom infrastrukturom i načinom odvoza doprinosimo većoj zaštiti prirode i okoliša, smanjujemo količine miješanog komunalnog otpada i omogućujemo povećanje kvalitete odvojeno sakupljenog reciklabilnog otpada.

Pozivaju se korisnici koji nisu preuzeli individualne spremnike za reciklabilni otpad da nazovu kontakt broj 099/2280042 zbog dogovora o preuzimanju spremnika.

Ponedjeljak: Grad, Šaini, Kaprinjan, Puljere
Srijeda: Antenal, Bužinija, Dajla, Fermići, Kršin, Mareda, Paklena Dolina, Paolija, Preščerija, Salvela, Stancija Fava, Stancija Roselo, Stancija Vinjeri, Stancijeta, Strada Kontesa, Sveti Servul, Velika Stancija, Zidine

Dodatne informacije i raspored preuzimanja otpada dostupni su OVDJE.

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.