Vijesti

Od 1. rujna zaprimaju se prijave za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

19.08.2020. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 25. lipnja 2020. Javni poziv za građane (su)vlasnike postojećih obiteljskih kuća s ciljem financiranja njihove energetske obnove.

Prijavu na Javni poziv moguće je izvršiti preko sustava za e-prijavu na javne pozive Fonda (u kojem je prethodno potrebno izraditi korisnički račun). Zaprimanje prijava na Javni poziv počinje 1. rujna 2020. (utorak) od 9 sati. Detaljni tehnički uvjeti, kao i sadržaj dokumentacije potrebne za prijavu, propisani su u samom tekstu Javnog poziva,.

Do 1. rujna 2020. potrebno je izraditi i aktivirati korisnički račun u sustavu za e-Prijave na javne pozive Fonda. Moguće je i ispuniti Obrazac za prijavu i učitati potrebnu dokumentaciju. (Klik na "Prijavi se" bit će moguć tek od 1. rujna od 9 sati.)

Obiteljska kuća u tom smislu je zgrada u kojoj je više od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje te zadovoljava jedan od dva navedena uvjeta: ima najviše tri stambene jedinice te ima građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 četvornih metara.

S do 60% bespovratnih sredstava građanima će se sufinancirati povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora: energetska obnova vanjskog zida, stropa, poda, krova (sva potrebna oprema i radovi vezani uz povećanje toplinske zaštite, uključujući npr. hidroizolaciju, zamjenu konstrukcijskih elemenata krova i dr. – detalji se propisuju u javnom pozivu); zamjena stolarije ovojnice grijanog prostora novom te cjelovita energetska obnova, koja podrazumijeva kombinaciju mjera na vanjskoj ovojnici i ugradnje sustava za korištenje OIE (sustavi s sunčanim toplinskim pretvaračima, sustavi na drvnu sječku/pelete, dizalice topline zrak-voda, voda-voda ili zemlja-voda i fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju).

Više informacija o Javnom pozivu za građane dostupno je na e-mail adresi: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Nakon što prijave budu obrađene, prijavitelji kojima budu odobrena sredstva od Fonda će dobiti Odluku i Ugovor o sufinanciranju. Korisnici sredstava zatim imaju rok od 24 mjeseca od dana potpisa ugovora za provedbu energetske obnove i dostavu potrebne dokumentacije za isplatu odobrenih sredstava.

Više informacija potražite OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.