Vijesti

Privremeni prometni režim u centru grada tijekom Fešte sv. Pelagija

22.08.2019. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Tijekom održavanja Fešte svetog Pelagija, od petka 23. kolovoza do nedjelje 25. kolovoza, zbog održavanja Fešte, te očekivano velikog broja posjetitelja, na snazi će biti poseban režim prometa unutar centra grada i starogradske jezgre Novigrada.

U tom razdoblju parkiranje na dijelu prostora održavanja manifestacije (Mandrač, Porporela) tijekom dana će biti ograničeno i svedeno na najmanju moguću mjeru, dok u večernjim satima, od 19 sati nadalje, prometovanje i parkiranje unutar cijele starogradske jezgre neće biti dozvoljeno.

U petak (23. 8.), subotu (24. 8.) i nedjelju (25. 8.) od 19 do 24 sata promet prema centru grada će se regulirati i ograničiti postavljanjem prijenosne rampe na predjelu Lako, na raskrižju nedaleko boćališta (lijevo > vrtić/škola, desno > Konzum), kako bi se vozila mogla povratno usmjeravati (lijevo > prema kružnom toku ispred vrtića škole pa povratno prema izlazu iz grada, ili desno > prema Konzumu, pored Plodina, na prometnicu D75). Sva ta vozila usmjeravat će se na veliko parkiralište ispred sportske dvorane, makadamsko parkiralište preko puta Plodina, parkiralište u Svetom Antonu i druga obližnja manja parkirališta izvan samog centra grada.

Promet će se od 19 sati regulirati i na kružnom toku sa sidrom na samom ulasku u stari grad, te će se i ovdje vozila usmjeravati povratno - ili desno, prema ulici Svetog Antona, ili oko kružnog toka povratno ulicom Murvi, prema spomenutim parkiralištima.

Radi sigurnosti pješaka promet će se dodatno regulirati i ograničiti i postavljanjem prijenosnih rampi na lokacijama Mandrač (umjesto postojeće elektronske rampe), te Mlinska ulica (kod muzeja Gallerion), a onemogućit će se i izlazak iz makadamskog parkirališta nedaleko Mandrača prema samom Mandraču (prema staroj marini odnosno vinariji), te će jedini ulaz i izlaz s „bijelog parkinga“ biti onaj na ulicu Svetog Antona.

Sve ove mjere poduzete su prvenstveno zbog sigurnosti pješaka te nesmetanog odvijanja svih sadržaja predviđenih u okviru Fešte svetog Pelagija, kojom slavimo dan našega grada i nebeskog zaštitnika Novigrada.

Molimo stoga sve svoje sugrađane te naše drage i dobrodošle goste, da poštuju ovu privremenu prometnu regulaciju, te da je se pridržavaju, na čemu im unaprijed zahvaljujemo.

Svima želimo dobru zabavu i lijepe trenutke na Fešti svetog Pelagija!

Organizatori: TZG Novigrada-Cittanova i Grad Novigrad-Cittanova
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.