Vijesti

Svečano otvorene nove prostorije za rad novigradskog Crvenog križa

30.08.2019. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik / Projekti i investicije
U okviru proslave Dana Grada i Fešte svetog Pelagija svečano su otvorene nove prostorije Crvenog križa Novigrad, smještene na adresi ulica Domovinskih žrtava 1. Rekonstrukciju prostora, nekadašnjeg prizemnog ugostiteljskog objekta, u funkcionalne prostorije za aktivnosti Crvenog križa, u cijelosti je financirao Grad Novigrad-Cittanova, dok je prostor opremljen u režiji Gradskog društva Crvenog križa Buje, u čijem sastavu djeluje i novigradski kolektiv volontera.

Pozivu na otvorenje novih prostorija, pored predstavnika Grada predvođenih gradonačelnikom Anteom Milosem, te Crvenog križa Buje, na čelu s predsjednicom Đurđom Radošević, odazvali su se i druge članice i članovi GDCK Buje, predstavnici Crvenog križa iz drugih krajeva Istre, kao i ustanova i institucija koje surađuju s Crvenim križem.

Pozdrave u ime domaćina uputila je voditeljica novigradskog kolektiva volontera Anica Matejčić, dok se u ime GDCK Buje obratio ravnatelj Hrvoje Kovačević. Pozdravne prigodne riječi uputio je i gradonačelnik Milos.

„U ovaj smo projekt i investiciju krenuli temeljem iskazane potrebe samih članica novigradskog Crvenog križa, te u dogovoru s čelnim ljudima Crvenog križa Bujštine, pa koristim i ovu priliku kako bih im zahvalio za suradnji na pripremi i realizaciji ove vrijedne investicije“, poručio je Milos, dodajući: „U sanaciju i rekonstrukciju bivšeg ugostiteljskog objekta u nove funkcionalne prostorije Crvenog križa iz gradskog proračuna uloženo je nešto više od 100 tisuća kuna (s PDV-om). U potpunosti su sanirane sve vodovodne i elektro--instalacije, zidne i podne obloge, sanitarije, uređen je interijer, prilagođen budućim aktivnostima novigradskog Crvenog križa, a obnovljena je i fasada zgrade, te dio krova. Radovi su izvedeni kvalitetno i u okviru planiranih vremenskih rokova, na čemu zahvaljujem svim izvođačima, kao i gradskom poduzeću Neapolis koje je radove koordiniralo.“

Gradonačelnik je istaknuo i kako vjeruje da su ovom investicijom u uređenje i opremanje novih prostora za rad Crvenog križa, ovoj vrlo aktivnoj gradskoj udruzi omogućeni uvjeti za još bolji i kvalitetniji rad. „Nadam se kako će novi prostor biti novi „vjetar u leđa“ našim vrijednim volonterkama, možda ubuduće i pokojem volonteru, te da će i u vremenu koje je pred nama nastaviti biti jednako aktivne i vrijedne. Uvjeren sam kako ćemo i u budućnosti realizirati niz projekata i programa s područja zdravstva i socijalne skrbi, na kojima smo više nego uspješno surađivali i svih proteklih godina, na zadovoljstvo i u korist mnogih članova naše zajednice kojima je to bilo najpotrebnije.“

Podsjetio je Milos ovom prigodom i kako Grad Novigrad-Cittanova u okviru godišnjeg proračuna za zdravstvo i socijalne programe izdvaja oko 2.100.000 kuna, od čega za zaštitu i očuvanje zdravlja milijun i sto tisuća kuna. „Redovito pritom podupiremo i brojne aktivnosti i rad Crvenog križa; na godišnjoj razini se u tu svrhu iz proračuna izdvaja nešto manje od 150 tisuća kuna. Riječ je tu o nizu projekata i programa koje zajednički provodimo, poput pomoći u kući starijim osobama, nabavi pribora i opreme za učenike iz socijalnog programa, projekata očuvanja okoliša, distribuciji higijenskih i ostalih potrepština svim potrebitima iz socijalnog programa, kao i prigodnih poklon paketa svim novigradskim umirovljenicima u okviru božićno-novogodišnjih blagdana. Uloga volonterki Crvenog križa u svim tim, ali i mnogim drugim aktivnostima, od velike je, nemjerljive važnosti, pa mogu samo još jedenom konstatirati kako je ovaj novouređeni prostor došao u prave ruke i sigurno će biti iskorišten na najbolji mogući način. Ja im u ime Grada, u ime naših sugrađana i svoje osobno, želim puno uspjeha u daljnjem radu, neka i iz ovog novog prostora krene još puno aktivnosti i akcija u korist naših sugrađana“, poručio je novigradski „sindako“.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.