Vijesti

U Novigradu održan edukativni trening o školskoj medijaciji za partnere projekta AdTrans Medes o školskoj medijaciji

03.12.2021. /// Novigrad Vijesti
Od 29. studenog do 3. prosinca u Novigradu se održao petodnevni trening za partnere projekta AdTrans Medes o školskoj medijaciji pomoću alata koji su razvijeni u sklopu projekta. Partneri iz Francuske i Španjolske, uz organizatore: Grad Novigrad-Cittanova, Osnovnu školu Rivarela i Talijansku osnovnu školu Novigrad-Cittanova, su na svakodnevnim predavanjima i radionicama produbili svoje znanje o medijaciji koje će primjenjivati u svojim institucijama.

Sljedeća faza projekta predviđena je za prijenos znanja na učenike koji će se i sami naći u ulozi medijatora te će imati priliku sudjelovati na prilagođenim treninzima i radionicama u partnerskim zemljama.

Podsjećamo, projekt AdTrans Medes financira se iz europskog programa Erasmus +, a svrha projekta je razviti metodologiju koja se temelji na školskoj medijaciji kao inovativnoj strategiji za prevenciju preuranjenog napuštanja obrazovanja, koja omogućava pružanje visokokvalitetnog obrazovanja i rješavanje sve većeg broja različitih potreba koje postoje u školskim okvirima.
Vodeći partner je Gradsko vijeće Villarreal (Španjolska), a ostali partneri su Zavod za srednjoškolsko obrazovanje Miralcamp (Španjolska), Grad Sacile (Italija), Istituto comprensivo Sacile (Italia), Cooperativa ITACA (Italija), Grad La Reole (Francuska), Lycee La Reole (Francuska), Solid'Avenir (Francuska) i Udruga El porc espi (Španjolska).


 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.