Vijesti

U Novigradu se 18.rujna održava 7. memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin

02.09.2021. /// Novigrad Vijesti / Sport
U Novigradu će se od 17. do 19. rujna održati 7. memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin s popratnim događanjima. Organizator i domaćin natjecanja je SRK “Erik Radin“, član Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru.

Održavanje natjecanja bit će upriličeno uz striktno poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Sudjelovati mogu svi oni koji imaju Covid potvrde ili negativan antigenski brzi covid test ne stariji od 48 sati odnosno PCR test ne stariji od 72 sata. Pravo nastupa na natjecanju imaju svi članovi udruga (klubova) učlanjenih u HSŠRM-a ili druge nacionalne saveze. Svaka ekipa moći će imati dva člana plus barkajola.

S obzirom na to da će se u Novigradu, u organizaciji SRK E.Radin, održati i ekipno državno prvenstvo, mjesec dana nakon memorijala, organizatori su odlučili odvojiti zone ribolova, tako da će zona za Memorijal biti u akvatoriju sjeverno od Novigrada: početno na sjeveru ispod vojne promatračnice kod Savudrije prema otvorenom moru, pa na jug do ispred rta Kastanija kod Novigrada te do rta Kastanija. Zabranjen je lov u lukama, marinama i označenim plažama.

Predviđeno trajanje natjecanja, s uključenom predajom ulova, je od 9:30 do 15:30 sati, kada je zadnji rok za predaju ulova u novigradskoj luci Porporela. Što se tiče opreme, puške i ostala lovna oprema koriste se prema Pravilniku o natjecanjima HSŠRM, a svaki natjecatelj obavezan je čitavo vrijeme natjecanja imati vezan signalni plovak za pojas s olovima.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje podvodnog ribolova koji zadovoljavaju kriterije natjecanja da im se pridruže u subotu 18. rujna u što većem broju. Prijave se primaju do najkasnije 16. rujna 2021.

Verifikacija će se održati u petak od 19 do 20 sati u prostorijama Zajednice Talijana u Novigradu te u subotu ujutro prije natjecanja s početkom u 7.30 sati. Uz prigodan program okupljanje će trajati do ponoći. U nedjelju će organizator za ručak ponuditi riblji brodet od ribe ulovljene dan prije na natjecanju.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.