Vijesti

Na otvorenju Novigradskih božićnih radosti Grad donirao 10.000 kuna Sigurnoj kući Istra

22.12.2017. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik
U okviru otvorenja ovogodišnjeg izdanja manifestacije Novigradske božićne radosti gradonačelnik Anteo Milos uručio je donaciju od 10.000 kuna Sigurnoj kući Istra. Riječ je o lijepoj tradiciji, prema kojoj gradonačelnik na otvorenju ove adventske manifestacije u vrijeme blagdana i darivanja, već niz godina neku od gradskih udruga, koja se te godine po nečemu posebno istaknula ili je tijekom godine to zavrijedila, nagradi iznosom od 10.000 kuna. Donacije na otvorenju novigradskog božićnog sajma dosad su tako dobili Zdravi Novigrad i DND Novigrad-Cittanova (2013.), KUD Dajla i Klub mladih istraživača Explora odnosno Šumski vrtić Cuveta (2014.), DVD Neapolis (2015.), te UPKA Error i OŠ Rivarela (2016.). Po prvi puta donacija je otišla u ruke udruge izvan novigradskih okvira.

- Ovoga puta odabir je pao na Sigurnu kuću Istra, obzirom da je to institucija za kojom je dugogodišnji angažman na pružanju konkretne pomoći i podrške ženama žrtvama obiteljskog nasilja i njihovoj djeci, ali i na podizanju svijesti o nasilju u obitelji kao društveno apsolutno neprihvatljivom obliku ponašanja, istaknuo je gradonačelnik Milos predajući simbolični „ček“ s iznosom donacije koordinatorici Sigurne kuće Istra Jadranki Černjul.

Černjul je pak zahvalila na vrijednoj donaciji, istaknuvši kako će ona umnogome pomoći radu Sigurne kuće, podsjetivši kako Grad Novigrad-Cittanova i inače, redovitim godišnjim proračunskim dotacijama financira i pomaže rad Sigurne kuće. „Zahvaljujući gradovima poput Novigrada naša Sigurna kuća može raditi i pomagati onima kojima je to uistinu potrebno, pa vam i u ime Sigurne kuće, ali i u ime svih njezinih dosadašnjih i budućih korisnica od srca zahvaljujem!“, poručila je Černjul.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.