Vijesti

U petak 10. rujna održana 3. sjednica Gradskog vijeća

10.09.2021. /// Novigrad Vijesti / Gradsko vijeće
U petak 10. rujna održana je treća sjednica Gradskog vijeća Grada Novigrada-Cittanova u aktualnom mandatu. Sjednica je održana elektroničkim putem, sa samo jednom točkom dnevnog reda: prijedlogom Odluke o imenovanju Povjerenstva za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Novigrada-Cittanova.

Naime, nakon provedenog natječaja za zakup spomenutog zemljišta i potpisivanja ugovora o zakupu koncem kolovoza, završni je korak u toj proceduri uvođenje zakupaca u posjed. Taj posao slijedom Zakona o poljoprivrednom zemljištu provodi posebno Povjerenstvo za uvođenje u posjed u roku od 30 dana od dana sklapanja ugovora, a Povjerenstvo imenuje predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave. Stoga je ova sjednica Gradskog vijeća sazvana s ciljem imenovanja Povjerenstva, kojeg čine tri člana: po jedan predstavnik pravne, geodetske i agronomske struke. Vijećnici su prihvatili imenovanje Povjerenstva u sljedećem sastavu: Sania Blaškić, dipl. iur., predstavnica pravne struke, Stilver Milić, mag.ing.geod.et geoinf, predstavnik geodetske struke te Alen Luk, dipl. ing. agr., predstavnik agronomske struke.

Da podsjetimo, riječ je o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Novigrada-Cittanova za koji je prethodno proveden natječaj te su dobivene sve potrebne suglasnosti nadležnih tijela. Potpisano je potom 20. kolovoza 14 ugovora između budućih zakupaca i Grada, u čije je ime ugovore potpisao gradonačelnik Anteo Milos. Ovim ugovorima u zakup je dano ukupno oko 67,6 hektara zemljišta kroz 29 proizvodno-tehnoloških cjelina.

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.