Vijesti

U utorak 15. lipnja održana je prva, konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

16.06.2021. /// Novigrad Vijesti / Gradsko vijeće
U utorak 15. lipnja održana je prva, konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Novigrada-Cittanova, nakon lokalnih izbora održanih 16. svibnja ove godine.

Za predsjednika Vijeća jednoglasno je izabran Vladimir Torbica (IDS), koji je tu funkciju obnašao i u proteklom mandatu, a jednoglasnu podršku dobila je i Ilari Miani (IDS) kao potpredsjednica Vijeća (iz redova talijanske nacionalne zajednice).

Zahvalivši na podršci, Torbica je sve vijećnice i vijećnike pozvao na suradnju, istaknuvši: „Moj je stav da u Gradskom vijeću ne treba biti politike, ovdje smo da radimo na dobrobit našega grada i naših sugrađana, pa vjerujem da ćemo - kao i do sada – i u ovom mandatu dobro surađivati.“

Potpredsjednica Miani također je zahvalila na ukazanom povjerenju te prenijela kako je ovo za nju novi izazov i novi početak te se nada da će u novoj ulozi pridonijeti radu Gradskog vijeća i dobro surađivati s kolegicama i kolegama.

Članicama i članovima Gradskog vijeća obratio se i gradonačelnik Anteo Milos, čestitao im na izboru te zaželio puno uspjeha u predstojećem četverogodišnjem mandatu. „Poželjet ću vam sretan put koji će trajati naredne četiri godine, uz želju da svi zajedno budemo efikasni, pravedni i djelotvorni, u korist našeg grada i naših sugrađana. Gradsko vijeće je najviše tijelo Grada Novigrada, izabrano u demokratskom procesu od strane naših građana i ovdje će se donositi najvažnije odluke za ovaj grad", istaknuo je Milos. Dodao je kako se kao gradonačelnik nada dobroj suradnji s Gradskim vijećem, također naglasivši kako u gradskom parlamentu nema mjesta politici i politikantstvu, već je prvenstvena zadaća vijećnica i vijećnika, gradske administracije te gradonačelnika i njegove zamjenice iz redova talijanske nacionalne zajednice Vivijane Fakin, da rade na dobrobit grada i sugrađana. "Uvjeren sam da ćemo i u naredne četiri godine, kao što je to bilo i u vremenu koje je za nama, našom suradnjom, zajedništvom i rezultatima, biti primjer mnogim drugim sredinama. Pred vama je odgovorna uloga upravljanja gradom, a ja vam pritom, kao i uvijek, pružam ruku za jednu odličnu suradnju, kako bi Novigrad i dalje bio najbolji, kao što je to bio i do sada.“

Konstituirajuću sjednicu je, slijedom zakona, otvorio i u prvom dijelu vodio pročelnik Upravnog odjela za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti Grada Novigrada-Cittanova Alen Luk. Nakon utvrđenog kvoruma i prisutstva 12 od 13 vijećnika/vijećnica (svoj je izostanak opravdao Damjan Ribarić (HDZ/HSU)), izabrana je Mandatna komisija u sastavu: predsjednica Ilari Miani (IDS) te članovi Dario Perić (IDS) i Željka Bulić Malinarich (HDZ/HSU), koja je verificirale mandate izabranim članicama i članovima Gradskog vijeća.

Predsjedanje sjednicom je tada preuzela, također slijedom zakona, Sonja Šikanić (IDS), kao prva s izborne liste koja je ostvarila najveći broj vijećnika/vijećnica u Gradskome vijeću.

Uslijedila je potom svečana prisega članica i članova Gradskog vijeća, a zatim i izbor Komisije za izbor i imenovanja. Ova je komisija u sastavu: predsjednica Dijana Lipovac Matić (IDS) te članovi Elena Vesnaver Radeljak (lista grupe birača, nositelj M. Gavrić) i Elvis Anić (IDS), utvrdila valjanost prijedloga za izbor predsjednika i potpredsjednice Gradskog vijeća, što je jednoglasno i prihvaćeno.

Novi saziv Gradskog vijeća Grada Novigrada-Cittanova čine vijećnici/vijećnice iz redova IDS-a: Sonja Šikanić, Dario Perić, Dijana Lipovac Matić, Andrea Zancola, Ilari Miani, Vladimir Torbica, Iva Olujić, Elvis Anić i Lorna Lisjak Makin; kandidacijske liste grupe birača, nositelj liste Mato Gavrić: Mato Gavrić i Elena Vesnaver Radeljak, te kandidacijske liste HDZ/HSU: Željka Bulić Malinarich i Damjan Ribarić.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.