Vijesti

Uručena priznanja najuspješnijim sportašicama i sportašima

28.08.2020. /// Novigrad Vijesti / Sport
Ususret Danu grada i novigradskog zaštitnika svetog Pelagija, uručena su priznanja najuspješnijim novigradskim sportašicama i sportašima u protekloj natjecateljskoj godini.

Sportsku plaketu Erik Radin, koja se u znak sjećanja na nesretno stradalog Erika, vrsnog novigradskog sportaša i svjetskog prvaka u udičarenju, tradicionalno dodjeljuje mlađim uzrastima za ostvarene sportske rezultate, u društvu gradonačelnika Antea Milosa, uručila je i majka pokojnog Erika, Mariela Radin. Plaketa je pripala ekipi mlađeg uzrasta Rukometnog kluba Novigrad za ostvarene sportske rezultate u mlađoj dobi. Proteklu natjecateljsku sezonu u Županijskoj ligi za mini rukomet, koja je nažalost prekinuta prije kraja zbog epidemije COVID-a 19, mladi natjecatelji Rukometnog kluba Novigrad okončali su na prvom mjestu ligaške ljestvice. U trenutku prekida ligaškog natjecanja bili su uvjerljivo prvi, s čak 19 bodova prednosti pred drugoplasiranom ekipom, uz 24 pobjede iz 25 utakmica i impresivnu gol razliku od +160 golova. Tijekom protekle sezone uspješno su nastupili i u Erste rukometnoj ligi u organizaciji Akademije Balić/Metličić, gdje su sa stopostotnim učinkom osvojili prvo mjesto na razini Istarske županije, te se time plasirali na završni turnir koji se trebao odigrati krajem svibnja u Splitu, no i on je zbog COVID epidemije otkazan. Sudjelovali su i na nekoliko drugih turnira, s kojih se uglavnom vraćaju s nekim od odličja.

Gradonačelnik Milos u društvu predsjednice novigradske Sportske zajednice Ive Olujić uručio je potom Sportske plakete Grada Novigrada-Cittanova za 2020. godinu ostalim ovogodišnjim laureatima – Karate klubu Novigrad za rad i ostvarene sportske rezultate, boćaricama Edi Laković i Nerini Beletić za ostvarene sportske rezultate, te Attiliju Cittaru kao sportskom radniku za doprinos razvitku novigradskog sporta.

U protekloj natjecateljskoj sezoni na raznim takmičenjima članice i članovi Karate kluba Novigrad osvojili su 50-ak medalja, od čega 8 zlatnih, 19 srebrnih i 20 brončanih. Riječ je o nastupima na županijskim, regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, a ove odlične rezultate postigle su sve uzrasne kategorije, od cicibana do veterana. Klub je bio i organizatorom raznih natjecanja i druženja, u okviru kojih su u Novigradu boravili karatisti iz drugih gradova, ali i država.

Na posljednjem prvenstvu Hrvatske u boćanju za žene, održanom u rujnu prošle godine u Komiži na otoku Visu, članice Ženskog boćarskog kluba Novigrad Nerina Beletić i Eda Laković osvojile su odlično treće mjesto u disciplini par klasično. Ovaj uspjeh dodatno je vrijedan ako se uzme u obzir da je ostvaren u konkurenciji boćarica iz prve državne lige, a rezultat je to koji je gospođama Beletić i Laković osigurao i svrstavanje u 4. kategoriju vrsnih sportaša Hrvatske, u okviru kategorizacije Hrvatskog olimpijskog odbora. Novigradske boćarice za sobom već imaju 2 prethodna nastupa na prvenstvu države, a ovaj posljednji u nizu donio je i najbolji rezultat, treće mjesto u Hrvatskoj.

Attilio Cittar svoju je dugogodišnju sportsku karijeru proveo kao golman Rukometnog kluba Novigrad, a svoje znanje i iskustvo danas prenosi mlađim uzrastima. Njegovi klupski kolege kažu kako to čini uz rijetko viđeni entuzijazam, što zasigurno pridonosi sve većem broju djece na rukometnim terenima u Novigradu.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.