Vijesti

Veliki trg i zvonik u mraku kao podrška akciji „Sat za planet Zemlju“

01.04.2019. /// Novigrad Vijesti
Gašenjem javne rasvjete središnjeg gradskog trga, Velikog trga, te osvjetljenja tamošnjeg gradskog zvonika, prepoznatljive gradske vizure, Novigrad se ove godine po sedmi puta pridružio akciji „Sat za planet Zemlju“ („Earth Hour“), najvećoj svjetskoj volonterskoj akciji za očuvanje planeta koju organizira WWF (World Wide Fund for Nature), svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode.

Tradicionalno se „Sat za planet Zemlju“ održao posljednje subote u ožujku, od 20.30 do 21.30, kada su organizatori pozvali građane i tvrtke da se pridruže akciji gašenjem svjetala na jedan sat. Sat za planet Zemlju ove se godine obilježio 13. puta, a svake je godine akcija sve veća i uspješnija.

Ovogodišnje izdanje akcije odvijalo se uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“. WWF-ova inicijativa Sat za planet Zemlju 30. ožujka ponovno je ujedinila milijune ljudi diljem svijeta, koji su tako pokazali svoju predanost planetu.

Zemlja je suočena s dvostrukim izazovom klimatskih promjena i propadanja biološke raznolikosti, te je najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.