Vijesti

Volonteri Crvenog križa Bujštine darovali 628 sati volonterskog rada

07.07.2021. /// Novigrad Vijesti
Čak 628 sati svojeg slobodnog vremena darovalo je 26 volontera Crvenog križa Bujštine na 14 akcija masovnog cijepljenja protiv Covida-19, održanima u razdoblju od travnja do lipnja ove godine u sportskoj dvorani Osnovne škole „Marije i Line“ Umag te punktovima za cijepljenje turističkih djelatnika hotelskih kuća „Plava laguna“ i „Aminess“.

„Naših 26 volontera je na osam punktova do sada odradilo 628 volonterskih sati, odnosno volonteri Crvenog križa Bujštine su bez ikakve naknade, s mnogo dobre volje i požrtvovnosti zajednici u kojoj žive darovali ukupno gotovo 79 radnih dana svojeg vremena. Uz njih, na akcijama cijepljenja, bili su i djelatnici Crvenog križa Bujštine, koji su uz svoj redovni posao, pronašli i vremena za ispomoć u dvorani, posebno našem medicinskom osoblju koje neumorno odrađuje ogroman posao, iako često već umorni od svog redovitog rada, posebno u uvjetima pandemije, ali uvijek pozitivnog duha“, prenosi ravnatelj GD CK Buje Hrvoje Kovačević.

O njihovom odnosu prema obavezama na akcijama cijepljenja i uspješnom obavljanju svih pri tom dobivenih zadataka najbolje govore pohvale organizatora i – što je još važnije – pohvale sugrađana koji su se cijepili. A obaveze volontera su bile različite. Koordinirali su građane u dvorani i ispred nje, mjerili im temperaturu, pazili na njih nakon što su cijepljeni. Sve su obavljali na najbolji način, s voljom i uz saznanje da svoje slobodne vrijeme potpuno besplatno poklanjaju za dobrobit nekog drugog, ponosno noseći obilježja Crvenog križa.
Čitavo vrijeme koliko traju akcije masovnog cijepljenja pokazuje se odlična razina suradnje između svih službi i institucija - Istarskih domova zdravlja–Ispostave Umag, umaške ispostave Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, Ustanove za sport Grada Umaga i Grada Umaga.

I inače su volonteri Crvenog križa Bujštine velika snaga društva i bez njih je nezamisliva većina naših aktivnosti. Potresi, poplave, migranti i sve ostale izvanredne situacije koje su nas snašle u posljednjih nekoliko godina, kao i redovna prikupljanja i podjele donacija te asistiranja kod akcija dobrovoljnog darivanja krvi, ne bi bile tako uspješno odrađene da nije ljudi koji nesebično svoje slobodno vrijeme daruju kako bi pomogli nekom drugom. I zato hvala svima koji daruju svoje vrijeme, znanje, volju i srce za druge. U ekipi ima još mnogo mjesta – pridružite im se jer cijepljenje i dalje traje, poručuje ravnatelj Kovačević.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.