Vijesti

Započelo četvrto izdanje dječjeg ljetnog kampa MovinGrad

08.07.2020. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Više od 80-ak djece dio ljeta provest će uz sport i društvene igre u ljetnom kampu pod nazivom MovinGrad, koji se na lokaciji u Karpinjanu organizira četvrtu godinu zaredom. Riječ je o kampu s bogatim izborom sportskih aktivnosti, koji zajednički organiziraju Grad Novigrad-Cittanova i Kineziološki studio Free&Active.

MovinGrad se ove godine održava u tri termina – od 29. lipnja do 10. srpnja, od 13. do 24. srpnja te od 27. srpnja do 7. kolovoza. Prva dva termina namijenjena su djeci od 6 do 11 godina – od predškolaca do onih koji su završili 5. razred - dok je treća smjena rezervirana za nešto starije polaznike, od 12 do 14 godina, tj. od završenog 6. do završenog 8. razreda.

Glavni koordinator MovinGrada je Goran Ritoša, profesor kineziologije, koji je i ove godine osmislio brojne sportske i zabavne sadržaje. Bit će tu škola plivanja i trčanja, vožnja biciklima, boravak u prirodi, razne sportske discipline i još puno toga za dobru zabavu. Program u kampu prilagođen je i djeci s posebnim potrebama, za koju su osigurana dva posebna asistenta. Baza kampa smještena je u borovoj šumici u Karpinjanu, u Parku Janeza Ziherla, no aktivnosti se odvijaju i na drugim lokacijama.

Kroz sve aktivnosti polaznike kampa prati provjereni sedmeročlani stručni tim kako bi se dječje aktivnosti provele što kvalitetnije. Za svu djecu osiguran je doručak, voće, ručak (topli obrok) i voda. Svi polaznici dobivaju majice i kape s logom ljetnog kampa. Komercijalna cijena kampa je 1.400 kuna, roditelji podmiruju iznos od 550 kuna, dok razliku za djecu s područja Novigrada podmiruje Grad.

Aktivnosti ljetnog kampa MovinGrad mogu se pratiti i putem Facebook profila FreeActive.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.