Vijesti

Zbor Lavanda nastupio u talijanskoj Gorici

05.10.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Na poziv Turističke zajednice Istarske županije mješoviti pjevački zbor Lavanda nastupio je u talijanskoj Gorici, u okviru četverodnevne gastro-manifestacije pod nazivom Gusti di Frontiera (Okusi s granice). Lavanda je nastupila na glavnom gradskom trgu Sant'Antonio, pred velikim šatorom u kojem se u režiji Hrvatske i Istarske turističke zajednice predstavljala eno-gastronomska ponuda Istre i Slavonije. Zboraši su se brojnoj publici predstavili repertoarom istarskih, dalmatinskih i talijanskih narodnih i zabavnih pjesama, a sve uz pratnju svoga dirigenta Branislava Ostojića na harmonici.

Inače, manifestacija Gusti di frontiera održavala se na šest velikih gradskih trgova, te na prostoru 17 glavnih ulica, a bilo je postavljeno preko 400 šatora iz Italije i susjednih zemalja. Tijekom četverodnevne manifestacije bilo je održano niz stručnih predavanja, seminara, tečajeva pripreme hrane, pokaznih pripravljanja tradicionalnih jela i degustacije, a sve je bilo popraćeno kulturno zabavnim programima.

Organizatori i domaćini manifestacije su Regija Friuli-Venezia-Giulia, Regionalna Agencija za ruralni razvoj, Regionalna udruga sommeliera te općina Gorizia.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.