Istarski župan i novigradski gradonačelnik prijemom zahvalili i čestitali zlatnom olimpijcu

Istarski župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova Anteo Milos priredili su u uredu novigradskog gradonačelnika prijem za Giovannija Cernogorza, osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, kojem su se tom prigodom pridružili i majka Bruna te otac Valter.
– Ovo što je Gianni napravio zaista je sjajno. Bilo je to iznenađenje za neke, no za nas koji pratimo njegovu sportsku karijeru, nije bilo iznenađenje već velika radost. Znali smo da on može doći do najvišeg odličja. To je ostvarenje velikog sna i velika sreća za njega i sve građane Istre, istaknuo je župan čestitajući Giovanniju i njegovoj obitelji.
– Unatoč svojim zdravstvenim problemima želio sam doći u Novigrad i zahvaliti se Gianniju, njegovoj obitelji i svima koji su pomogli u ostvarenju njegovog uspjeha, rekao je župan, ustajući se sa stolice uz opasku kako pred olimpijskim pobjednikom treba ustati i pokloniti mu se. Svi mi možemo učiti puno od ovog uspjeha, od čovjeka koji je na fantastičan način osvojio medalju i ušao u povijest. Uspio je to jer je odgovoran, uporan i ima svoj cilj, naglasio je Jakovčić.
Župan je Cernogorzu uručio svoju Odluku o dodjeli jednokratne novčane nagrade od 20 tisuća kuna, te prijedlog odluke kojom upućuje inicijativu županijskoj skupštini da se zlatnom novigradskom olimpijcu dodijeli Grb Istarske županije, najveće županijsko priznanje, koje će mu biti uručeno 25. rujna na Dan županije.
Gradonačelnik Milos istaknuo je pak kako se i ovom prigodom još jednom slavi rezultat jednog čovjeka ali i jedne obitelji, rezultat koji je fantastičan za Novigrad, Istru i Hrvatsku. Milos je najavio kako Grad uz pomoć partnera namjerava streljanu Streljačkog društva Gusar u Bužiniji, koja je jedina legalna u Istri, osposobiti i kandidirati za domaćinstvo europskog prvenstva, kako bi Giovanni velika odličja mogao osvajati i u svom rodnom gradu. Župan je istaknuo kako će tu inicijativu podržati, odnosno da će Grad Novigrad-Cittanova zajedno sa županijom kandidirati taj projekt – koji je Grad pokrenuo prije olimpijade u Londonu – Hrvatskom olimpijskom odboru i nadležnom ministarstvu.
Zahvalivši na financijskoj pomoći i najavljenom priznanju Istarske županije zlatni olimpijac poručio je kako se nada da će svojim sugrađanima, Istri i Hrvatskoj donijeti još takvih lijepih trenutaka.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content