Na Rivareli postavljeno novo multifunkcionalno igralo

Netom prije službenog početka ljeta na Rivareli je postavljeno novo multifunkcionalno igralo u obliku brodice s mnoštvom različitih sadržaja i igara.

Bočne strane brodice sačinjene su od panela koji su u naravi pojedinačne igre poput labirinta, penjalice, slagalice, ploče za crtanje… Središnji dio čine natkrivene klupice i stolić koji će u ljetnim danima pružati zaklon od sunca, dok se pomoću mreže najživahniji mogu popeti na vrh, gdje se nalazi kormilo i dva tobogana sa svake strane. Novo igralo je zamijenilo dotrajalo koje se sve do nedavno nalazilo na istoj poziciji.

Radi sigurnosti korištenja postavljena je anti-stres zaštitna guma ispod samog igrala, kao i na dijelovima gdje završava tobogan.

Značajno je istaknuti da je igralo nabavljeno od talijanskog proizvođača Legnolandia koji u svom proizvodnom procesu koristi prirodne izvore energije radi minimiziranja emisije CO2, prakticira kružno gospodarstvo te upotrebljava ekološki prihvatljive boje. Ovakvim poslovnim odlukama Grad Novigrad-Cittanova nastoji dati svoj skromni doprinos u očuvanju okoliša.

Vrijednost investicije je oko 125.000 kuna (bez PDV-a), a financirana je sredstvima iz proračuna Grada Novigrada-Cittanova.

Jedino što preostaje je otkrivanje svih igara koje uključuje novo igralo i uživanje u ljetnim radostima.

C. Pozzecco

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content