Novigradska kronika / veljača 2024.

U ponedjeljak 5.veljače TV Nova emitirala je novo izdanje Novigradske kronike s aktualnim temama iz našeg grada.

Novigradsku kroniku od 5. veljače 2024. pogledajte OVDJE.

U starogradskoj jezgri grada Novigrada Cittanova od rujna 2023. godine nastavlja se s trećom fazom radova na projektu temeljne rekonstrukcije komunalne infrastrukture na novigradskom Velikom trgu i Velikoj ulici. Ana Karlović, pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša grada Novigrada – Cittanova informirala nas je o tijeku radova u starogradskoj jezgri, na Velikom trgu i Velikoj ulici.

Stanovnici Novigrada pamtit će ljeto 2023. godine po razornoj oluji koja je pogodila područje grada Novigrada – Cittanova u petak 21. srpnja. Od javnih površina najviše je stradao Park Irme Benčić koji je tada ostao bez svojih prepoznatljivih stoljetnih borova. U kolovozu se već počelo sa sadnjom novih stabala, a nakon završetka turističke sezone, nastavljena je obnova i uređenje parka. O tijeku radova za obnovu i uređenje parka informirala nas je Pročelnica Ana Karlović.

Mališani iz dva novigradska dječja vrtića – Dječji vrtić Tičići i Dječji vrtić Suncokret – Girasole, u subotu, 10. veljače, od 10 sati okupit će se kod Sportske dvorane na veseloj maškaranoj zabavi koju je organiziralo Društvo naša djeca Novigrad – Cittanova. U posjetu vrtićima, ekipa TV Nove razgovarala je s mališanima, snimila pripreme za maškare i radionicu oslikavanja lica koju je pripremila Likovna udruga Agata. U ovoj kronici, ekipa TV Nove podsjetila je i na program radionica udruge Zdravi Novigrad za podršku roditeljima s malim bebama koja se održava tijekom veljače.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content