Odlikaši i odlikašice nagrađeni s po 1.000 kuna

U okviru obilježavanja Dana grada i novigradskog zaštitnika svetog Pelagija, održan je prijem kojeg Grad Novigrad-Cittanova tradicionalno priređuje za učenike i učenice srednjih škola koji su proteklu školsku godinu okončali s odličnim uspjehom.

Ove je godine za odličan uspjeh nagrađeno 22 srednjoškolaca i srednjoškolki. Gradonačelnik Anteo Milos čestitao im je na uspjehu te uručio novčane nagrade od po 1.000 kuna.
Riječ je o slijedećim učenicima odnosno učenicama: 1. razred – Astrid Andreašić, Nika Fabris, Marinela Juko, Erin Radizlović; 2. razred – Leonardo Davanzo, Borna Mandžuka; 3. razred –  Martina Dujak, Ena Kocijačić, Megi Makovac, Erik Matijašec, Hana Markežić, Emili Peer, Ivan Tin Vučić; 4. razred –  Evan Anić Parencan, Denis Beletić, Tomas Carlin, Karin Đurđević, Gaia Fabris, Anteo Kajinić, Andrea Pasuli, Venia Vujnović; 5. razred – Tea Blažević.

Od 22 nagrađenih, njih 12 su stipendisti Grada, Tomas Carlin, Gaia Fabris i Anteo Kajinić postigli su odličan uspjeh tijekom sva četiri razreda srednje škole.

Uvodno je gradonačelnik Milos čestitao odlikašicama i odlikašima na postignutom uspjehu te istaknuo kako se ovih dana, u okviru proslave dana grada, odaje priznanje ljudima koji doprinose gradu na različite načine. „Ovo su dani kada se osvrćemo na godinu za nama i dijelimo nagrade u sferama života koje doprinose boljitku našeg grada. Ovo je prilika da nagradimo one koji su bili najbolji među nama, jer samo najbolji će moći naš grad jednog dana voditi naprijed i od njega napraviti još bolji Novigrad“, istaknuo je Milos.

Naglasio je i kako je ulaganje u obrazovanje osnova svih ulaganja, svake sredine. „Ovaj tjedan je za nas poseban, naročito u obrazovanju. Potpisali smo naime sporazum o gradnji nove talijanske škole“, kazao je Milos i još jednom zahvalio Istarskoj županiji i Talijanskoj uniji, ali i svim onim ljudima u sjeni koji su doprinijeli da se konačno ostvari ovaj velik obrazovni projekt, izgradnja nove školske zgrade nakon 42 godine.

Dodajmo kako su uz gradonačelnika Milosa susretu prisustvovali i njegova zamjenica Vivijana Fakin, predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica te pročelnik gradskog Upravnog odjela za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti Alen Luk, kao i roditelji odlikašica i odlikaša.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content