Odlikaši i odlikašice nagrađeni s po 1.000 kuna

Dan uoči 28. kolovoza, Dana grada Novigrada i novigradskog sveca zaštitnika svetog Pelagija, održan je prijem kojeg Grad Novigrad-Cittanova tradicionalno priređuje za učenike i učenice srednjih škola koji su proteklu školsku godinu okončali s odličnim uspjehom.

Međutim, iz epidemioloških razloga održan je u nešto smanjenom obimu, pa su umjesto svih 29-ero srednjoškolaca i srednjoškolki odlikaša, na ovogodišnji susret s gradonačelnikom Anteom Milosom i njegovim suradnicima pozvane tri učenice koje su sva četiri razreda srednje škole završile s odličnim uspjehom – Linda Baissero, Antea Grgić i Annadea Žužić.

Gradonačelnik Milos čestitao im je na uspjehu te uručio novčane nagrade od po 1.000 kuna. Isti iznos uplaćen je i na račune ostalih ovogodišnjih odlikašica i odlikaša, a na njihove adrese gradonačelnik je uputio i pismo u kojem im je čestitao na uspjehu te zaželio da i dalje ostanu jednako vrijedni i uspješni, na ponos svojih obitelji, prijatelja i svoga grada.

Riječ je o slijedećim učenicima odnosno učenicama: I. razred: Martina Dujak, Tomas Grgić, Megi Makovac, Erik Matijašec, Petra Ponjavić, Ena Kocijančić i Emili Peer; II. razred: Tomas Carlin, Borna Dvorani, Gaia Fabris, Anteo Kajinić i Evan Parencan; III. razred: Leon Bilić, Anamarija Jugovac, Enia Jurišević, Matteo Krevatin, Dominik Krulčić, Enea Makin, Emanuel Pištan, Lana Tarandek, Tea Blažević i Petra Zovko; te IV. razred: Linda Baissero, Antea Grgić, Antonio Jugovac, Manuela Malbašić, Elisa Stiz, Mateo Topić i Annadea Žužić.

Od 29 nagrađenih, njih 13 su stipendisti Grada, a zanimljiv je podatak i kako je ovogodišnji broj odlikašica i odlikaša svojevrsni rekord u posljednjih 15-ak godina, od kako se vodi evidencija.

Dodajmo kako su uz gradonačelnika Milosa susretu prisustvovali i njegova zamjenica Sonja Šikanić, predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica, te pročelnik gradskog Upravnog odjela za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti Alen Luk.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content