Održan 8. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin

Od 13. do 15. svibnja u organizaciji Sportsko ribolovnog kluba Erik Radin održan je 8. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin.

Natjecale su se 23 ekipe iz Hrvatske i Italije. Ronilo se u podmorju od rta Malin kod Lovrečice do Funtane. Ulovljeno je ukupno 38 kilograma ribe, pri čemu su u obzir za bodovanje ulazile one teže od 400 grama. Ulovljeno je i 80 kilograma ugora. Uz ugore, koji su validni ako su teži od 2,5 kg, najčešći ulov bili su lumbraci, vrane, konji, cipli i brancini.

Najbolji rezultat ostvarila je ekipa iz Medulina u sastavu Dejan Micković, Nikola Ikić i barkarijol Igor Veber, s 24.605 bodova. Druga je bila ekipa Lubena iz Rijeke u sastavu Boris Reinić, Aleksandar Tomić i barkajol Vito Tercolo, s 19.110 bodova. Treće mjesto s 13.735 bodova osvojila je ekipa Udice iz Malog Lošinja u sastavu Dino Busanić, Antonio Viskić i barkajol Mario Dodici. Najteži ulov, odnosno ugora od 5.120 grama, imao je Dario Babić iz ekipe Delfin Luben, a najvrjedniji ulov, odnosno brancina od 2.545 grama, imao je Ruben Iacaz , član ekipe Sub Sea club Trieste cap8, koji je s 18 godina ujedno bio i najmlađi natjecatelj. 

Nakon vaganja održala se dodjela nagrada najbolje plasiranima, a potom i tombola za natjecatelje s brojnim nagradama koje su osigurali sponzori. Sve je nastavljeno večerom i zabavom.

U nedjelju je po prvi put organizirano i natjecanje u udičarenju iz plovila, na kojem je sudjelovalo 15 ekipa, među njima i sedmero djece. Pobjednici su Ivica Mihovilović i Omer Rakić, drugoplasirani su bili otac i sin Danjel i Gabriel Županić, a treći su bili Jože Dežman i Martin Vidic.

Za nedjeljni ručak se tradicionalno dijelio brodet od ribe ulovljene na natjecanju u podvodnom ribolovu i u toj su deliciji mogli uživati brojni gosti kojih na novigradskom području već ima u priličnom broju.

Posebna atrakcija u nedjelju bio je nastup klape Castrum Veneris iz Kaštela uz promociju pjesme Ugasle su sve lanterne, posvećene pokojnom Eriku Radinu. Tekst pjesme napisao je Erikov prijatelj i kolega podvodni ribolovac Hrvoje Hrvatin, a glazbu je napisao Teo Biloslavo. Za financiranje pjesme zaslužna je Tamara Tomasich, direktorica Zajednice Talijana Kaštel. Pjesma je izazvala veliku količinu emocija i mnoge suze u očima onih koji su s Erikom bili povezani, ali i kod onih koji ga nisu poznavali. Iako fizički više nije među nama, on i dalje živi u srcima svih onih koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom događaju.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content