Održane Prosinačke radosti u Novigradu

Novigrad je tijekom prosinca bio mjestom brojnih događanja za sve uzraste i afinitete, pri čemu je jedan od središnjih prosinačkih događaja bio trodnevni program pod nazivom Prosinačke radosti, održan u vikendu od 16. do 18. prosinca.

U živopisnoj gradskoj lučici Mandrač i tamošnjem blagdanski atraktivno ukrašenom Parku novigradskih ribara posjetitelje je dočekala prigodna eno-gastro ponuda u adventskim kućicama, za koju se pobrinula nekolicina lokalnih ugostitelja, vinara i pivara. Bilo je tu prigodno uobičajenih jela i pića, a sve uz popratni glazbeni program.

Prostorom na kojem se odvijao program već od popodnevnih sati odzvanjale su prigodne božićne melodije, dok je u večernjim satima posjetitelje dočekala i glazba uživo. Prvoga dana manifestacije, u petak, zbog lošeg vremena otkazana su nažalost sva planirana događanja na otvorenom, pa je izostao nastup grupe Febra i nastavak druženja uz DJ Hokyja, kao i ponuda u adventskim kućicama. Sutradan su međutim po planu nastupili Stefani&Hutch, a zatim i Act positive duo, dok je uvertira u glazbeni program bilo zajedničko gledanje utakmice za 3. mjesto SP-a u nogometu, na velikom ekranu. U nedjelju su pak publiku zabavljali Pop Gunzi, dok se za nastavak dobre atmosfere nakon njihova nastupa pobrinuo DJ Hoky.  

U obližnjem CMIK-u tijekom ta tri dana održao se izložbeno-prodajni sajam novigradskih kreativaca, popratni animacijski program, podjela poklona Djeda Mraza te božićni koncerti, u okviru kojih su nastupili Mia Dimšić, puhački orkestar Naša sloga Babići te Radojka Šverko i vokalna skupina DiM.      

Prosinačkim radostima najviše su se naravno veselili najmlađi, a prvi njima namijenjeni sadržaj na programu bio je na dan Svetog Nikole, 6. prosinca, kada je u novigradskom CMIK-u igrala predstava Pocahontas pulskog Teatra Naranča. U CMIK-u je Naranča održala još dvije predstave – Noć prije Božića i Zvonar crkve Notre Dame. Ove su predstave financirane u okviru projekta „WONDER-Child friendly destinations“ iz programa INTERREG ADRION u kojem je Grad Novigrad-Cittanova jedan od partnera, pa je ulaz na sve predstave besplatan. Zahvaljujući ovom projektu mališane su u obližnjem parku dočekale i velike svjetleće figure njima dragih likova.

Prosinačke radosti u Novigradu zajednički su organizirali Grad Novigrad-Cittanova, novigradska Turistička zajednica te CMIK – Centar za manifestacije i kulturu, uz pomoć drugih gradskih ustanova, udruga i ugostitelja.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content