Posjet Veleposlanika Italije

Veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj, Nj.E. g. Paolo Trichilo, u subotu 27. travnja 2024. godine, posjetio je Grad Novigrad – Cittanova.

U društvu Gradonačelnika Antea Milosa i Vivijane Fakin, zamjenice gradonačelnika iz redova talijanske manjine, Veleposlanik Trichilo posjetio je novigradsku radnu zonu Vidal, gdje se upoznao s potencijalima i strategijom razvoja radne zone, te obišao pogone tvrtki Vega i Vision.

Nakon radne zone Vidal, na nogometnom Stadionu Laco u Novigradu, Veleposlanik je pozdravio i brojne sudionike nogometnog turnira za djecu Novigrad Cup, kategorije od 8 do 13 godina.

U nastavku posjeta, Veleposlanik Trichilo posjetio je Zajednicu Talijana Novigrad gdje ga je srdačno dočekala delegacija članova Zajednice, Cristina Fattori, predsjednica Zajednice Talijana Novigrad, te Arianna Doz, ravnateljica Talijanskog dječjeg vrtića Suncokret-Girasole. Veleposlanik je obišao i obnovljeni Veliki trg i ulice starogradske jezgre, te ručao u novo otvorenom hotelu Blu Mare u novigradskoj starogradskoj jezgri.

Kao podršku lokalnoj zajednici za očuvanje nekadašnjeg benediktinskog samostana, objekta velike kulturne važnosti u naselju Dajla pored Novigrada, u društvu Gradonačelnika Milosa, Veleposlanik je obišao i manifestaciju Dajla živi – Daila vive.

Veleposlanik Trichilo imao je samo riječi hvale o stručnom posjetu, prepoznao je Novigrad kao bogato i živo područje s razvijenim gospodarstvom i sportskim aktivnostima, te potvrdio interes talijanske zajednice za suradnju na razvoju grada.

Fotografije: Zvonimir Guzić – Glas Istre, Nicole Mišon – La Voce del popolo, FB profil NK Novigrad 1947

Fotografija preuzeta s FB profila NK Novigrad 1947
Nicole Mišon – La Voce del popolo

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content