Prezentacija i rasprava na temu „Od malih projekata razvoja zajednice do EU projekata“

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji s Gradom Novigradom-Cittanova organizira raspravu na temu: „Od malih projekata razvoja zajednice do EU projekata“, koja će se održati 23. studenog 2012. godine, u Velikoj vijećnici Grada Novigrada-Cittanova, s početkom u 14 sati.
Predstavnici Zaklade održat će kratku prezentaciju o Zakladi, realiziranim EU projektima i natječaju za Male projekte za bolje sutra, koji se raspisuje iz Fonda gradova i općina. Fond gradova i općina je uspostavljen 2009. godine s ciljem postizanja što boljih rezultata u razvoju lokalnih zajednica, a članovi Fonda su gradovi odnosno općine: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Umag, Tinjan, Svetvinčenat, Vrsar, Kanfanar, Marčana, Vižinada, Motovun, Ližnjan i Gračišće. Grad Novigrad je svojim ulaskom u Fond omogućio svojim udrugama, ustanovama i mjesnim odborima te ostalim zainteresiranim građanima da se svojim idejama i projektima uključe u razvoj svoje lokalne zajednice, te tako svoju zajednicu učine još boljim mjestom za življenje.
Na raspravi će se govoriti o mogućnostima za građane i lokalnu samoupravu, koji kroz uključivanje u manje projekte mogu steći znanje i iskustvo potrebno za prijavu na veće natječaje i mogućnosti koje pruža Europska unija. Također, bit će osiguran prostor za raspravu o mogućnostima financiranja organizacija civilnog društva i lokalne samouprave kroz EU fondove i osnaživanje suradnje između svih dionika lokalne zajednice. Predviđeno trajanje radionice je sat vremena. Raspravu će voditi predstavnici Zaklade u sklopu projekta Think.EU.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content