WONDER „Child friendly destinations“

Vrijednost projekta: Budžet Grada Novigrada – Cittanova iznosi 154.330,00 EUR, od čega 131.180,67 EUR EU sredstava
Izvor financiranja: EU program INTERREG ADRION
Razdoblje provedbe: 02/2020. – 01/2023.
Partneri: Vodeći partner je grad Fano (Italija), a partneri na projektu su, osim Grada Novigrada-Cittanova i turistička organizacija Herceg-Novi (Crna Gora), grad Cervia (Italija) grad Velenje i razvojni centar Novo Mesto (Slovenija), gradovi Zapadna Achaia i Preveza (Grčka), Opservatorij za dječja i prava mladih (Albanija) te razvojna agencija Grada Dubrovnika (Hrvatska).

Vrijednost projekta:
Budžet Grada Novigrada – Cittanova iznosi 154.330,00 EUR, od čega 131.180,67 EUR EU sredstava

Izvor financiranja:
EU program INTERREG ADRION

Razdoblje provedbe:
02/2020. – 01/2023.

Partneri:
Vodeći partner je grad Fano (Italija), a partneri na projektu su, osim Grada Novigrada-Cittanova i turistička organizacija Herceg-Novi (Crna Gora), grad Cervia (Italija) grad Velenje i razvojni centar Novo Mesto (Slovenija), gradovi Zapadna Achaia i Preveza (Grčka), Opservatorij za dječja i prava mladih (Albanija) te razvojna agencija Grada Dubrovnika (Hrvatska).

Glavni cilj projekta WONDER je povećati atraktivnost i konkurentnost odredišta iz Jadransko-jonske regije zahvaljujući pristupu prilagođenom djeci. Projekt WONDER promiče razvoj nove turističke ponude prilagođene djeci i obiteljima, uspostavu transnacionalne mreže destinacija gradova koji nude turističke sadržaje prilagođene djeci, a koji se temelje na novim i inovativnim metodama sudjelovanja.
Glavni rezultati projekta su WONDER akcijski plan koji će obuhvatiti sva saznanja i dokumente nastale na razini partnerstva i predstavljati svojevrstan vodič za druge gradove na putu da postanu child-friendly destinacije, WONDER transnacionalna mreža Child-friendly gradova, te infrastruktura realizirana u sklopu pilot aktivnosti projekta. U Novigradu je u sklopu pilot aktivnosti uređen Edukativni park, a kojem je cilj potaknuti znatiželju kod djece, ali i odraslih, te na jednostavan i logičan način educirati i objasniti znanstvene pojmove. Također, organizirana je i vrlo dobro posjećena dječja biciklijada, a u kojoj su rado sudjelovali i roditelji.

https://wonder.adrioninterreg.eu/
Link na službenu stranicu projekta

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content