Sjajna sportska vijest iz Osijeka – Giovanni Cernogoraz europski prvak u trapu!

Od 8. do 27. rujna u Osijeku se održava Europsko prvenstvo u streljaštvu u gađanju glinenih golubova, gdje sudjeluje 41 država s 425 sportaša.

Najbolji novigradski sportaš svih vremena, hrvatski reprezentativac Giovanni Cernogoraz, ponovio je odličan rezultat iz 2012.godine i ponovno osvojio naslov europskog prvaka u streljačkoj disciplini trap.
Ovaj sjajni rezultat dolazi samo mjesec dana nakon što je Giovanni osvojio svjetsko zlato u Bakuu (Azerbejdžan), te ispunio olimpijsku kvotu i osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine.

U napetom osječkom finalu, Giovanni je velikom koncentracijom i preciznošću ostvario 48 pogodaka i bio bolji od Talijana Maura De Filippisa s 47 pogodaka. Broncu je s 33 pogotka osvojio Francuz Sebastian Guerrero. Od ostalih hrvatskih natjecatelja, Anton Glasnović je osvojio osmo mjesto (121 pogodak) i Josip Glasnović 49. mjesto (117 pogodaka).

Glavni cilj ove godine bilo mi je svjetsko prvenstvo, tu sam osvojio zlato i kvotu za Pariz. Europsko prvenstvo je bio drugi cilj ove godine, nakon svjetskog sam okrenuo stranicu, malo mijenjao plan priprema. Iskreno, nisam se nadao medalji, nadao sam se finalu koje sam odradio fantastično. Tu su bili najbolji strijelci Europe, konkurencija je bila jaka, u finalu isto nevjerojatna konkurencija. Do zadnje mete nisam imao zlato, ali evo, preponosan sam i presretan“, izjavio je naš novigrađanin Giovanni Cernogoraz nakon zlata u Osijeku.

Prilog o Giovannijevoj pobjedi objavljen je i na Hrvatskoj radio-televiziji, (pogledajte ovdje).

Gianni, čestitamo na još jednom odličnom rezultatu!

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content